MERIMA NJEGOMIR UMRLA ZBOG GREŠKE LEKARA? Ćerka pevačice tvrdi - u bolnici se zarazila i došlo je do sepse!

Novosti online

01. 02. 2022. u 22:24

MERIMA Njegomir preminula je u 69. godini, novembra prošle godine, od raka pankreasa.

МЕРИМА ЊЕГОМИР УМРЛА ЗБОГ ГРЕШКЕ ЛЕКАРА? Ћерка певачице тврди - у болници се заразила и дошло је до сепсе!

Foto Arhiva "Novosti"

Dva meseca kasnije, njena ćerka Ljubica odlučila je da progovori kako je izgledala borba njene majke sa opasnom bolešću, koja ju je na kraju i odnela. Kaže da je sve počelo aprila prošle godine, kada je njena majka počela da oseća nesnosne bolove u stomaku, zbog kojih nije mogla da jede. A od  dijagnoze kancera do njenog smrti prošlo je samo dva meseca i deset dana.

- Svi smo bili s njom, sve četiri sestre. Posvetile smo se tome da ona bude bolje i da se izleči. To je bio veliki udar za nas. I za nju, bila je više šokirana tom dijagnozom nego mi. Nije mogla da veruje. Ona je živela tako da smo mi mislili da će umreti od infarkta, nikako nismo mislili da će se desiti kancer - kazala je Ljubica.

Kaže da je stomak počeo mnogo da je boli u aprilu, išla je kod doktora koji ju je lečio od helikobakterije, koju je posledično dobila od korone.

Bolovi postali toliko jaki da nije mogla da jede

- Radila je ultrazvuk i svi su bili u redu. Nekoliko puta je pitala doktora da uradi magnetnu rezonancu, jer se žalila da je "čudno" boli. Bila je vrlo intuitivna, rekla mi je da se pribojava da se radi o pankreasu. Ali smatrali smo da doktori, koji su mislili da nema potrebe da se zrači magnetnom rezonancom, znaju najbolje. Kad su bolovi postali toliko jaki da nije mogla da jede, bez konsultacije s lekarom otišla je da uradi magnetnu rezonancu i dobila je dijagnozu - dodala je Ljubica.

Ćerka preminule pevačice kaže da je tada krenuo rolerkoster ili vihor u kom niko od njih nije znao šta radi od raznih informacija.

- Svi su lekari posle dijagnoze prognozirali brz kraj jer se mama kasno javila. Bili su pesimistični. Mi smo mislili da će uspeti da se izbori. Sve smo probali. Njoj je bilo loše tokom druge hemioterapije, tada se sve pogoršalo, dobila je i bakteriju od koje joj se razvila sepsa. Neki doktori su rekli da je ta bakterija u skladu s bolešću, ali dobila ju je u bolnici. Na kraju je zbog bakterije dobila sepsu i zbog nje preminula - tvrdi Ljubica.

Lečila se kod jednog beogradskog eminentnog doktora

- Od početka je moglo sve da bude bolje. Od početka je lečena helikobakterija. Kažu da rak pankreasa počne da boli tek kada se potpuno razvije. Činjenica je da je ona pet meseci svakodnevno išla kod lekara tražeći rešenje za bolove koje je imala. To je bio prvi put da se ona posvetila nekom svom bolu, i to aktivno, ranije nije išla kod lekara zbog bolova. Lečila se kod jednog beogradskog eminentnog doktora. Računala je da on zna, ali, eto, on nije znao ili nije video. Imala je pet različitih dijagnoza svog stanja dok nije otkriven kancer - kazala je, pa istakla da je Merima poslednje dane provela u bolnici.

- Prvo u jednoj, odakle smo je praktično otele i odvele u drugu. Morala je da ode u bolnicu jer je dobila visoku temperaturu zbog sepse - zaključila je Ljubica.

BONUS VIDEO - DECA MERIME NjEGOMIR U SUZAMA: Svi u crnini na komemoraciji u Kamenoj sali RTS

(Stori)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura