ŠANEL POKRALA DARU BUBAMARU: Španija na "Evrosong" u Torinu šalje pesmu za koju se sumnja da je plagijat folk hita "Ekstravagantno"

V. N.

01. 02. 2022. u 22:31

PREDSTAVNICA Španije na ovogodišnjem "Evrosongu" Šanel (31), koja će se u maju u Torinu takmičiti sa pesmom SloMo (čiji su autori kompozitori sarađivali sa Madonom, Britni Spirs, Rikijem Martinom i Marajom Keri), optužena je da je njena numera plagijat hita Dare Bubamare "Ekstravagantno" iz 2017, koji potpisuju Rasta i Cobi.

ШАНЕЛ ПОКРАЛА ДАРУ БУБАМАРУ: Шпанија на Евросонг у Торину шаље песму за коју се сумња да је плагијат фолк хита Екстравагантно

Dara Bubamara, , Foto: Ataimages

Buka se digla pre nekoliko dana, nakon što je Šanel, rođena u Havani, pobedila na nacionalnom izboru za "Evrosong" u Bendormu sa kompozicijom Leroja Sančeza, Ibere Fortes, Megi Sabo, Kit Haris i Ajen Tonen. Španski mediji, ali i društvene mreže, gore od optužbi da su autori SloMo bili inspirisani hitom srpske folkerke, kao i da se jasno čuju sličnosti refrena između dve pesme. Jedni, čak, smatraju da pobednička pesma Šanel treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizijskih propisa.

- SloMo je ista kao pesma Dare Bubamare iz Srbije - jedan je od komentara na "Tviteru".

Novosadska folkerka priznala je juče da telefon ne prestaje da joj zvoni, kao i da je na "Jutjubu" ispod pesme "Ekstravagantno" zatekla milion poruka, među kojima mnogo od Španaca i Engleza.

- Velika frka se podigla - kaže Bubamara.

- Ja sam pesmu snimila 2017. a sada je 2022.

Šanel, Foto EPA

Pravila "Evrovizije" kažu da ne smeš da nastupaš sa plagijatom. Komentarišu da bi pesma trebalo da bude diskvalifikovana sa "Evrosonga". Stručnjaci će da odluče da li je plagijat, odnosno da li me je koleginica iz Španije pokrala ili ne. U svakom slučaju, drago mi je da prate moj rad i da vole moje pesme.

Rasta, Foto ATA Images

Jedan od autora Darine pesme "Ekstravagantno", kontroverzni reper Stefan Đurić Rasta rekao je, nakon što je preslušao spornu numeru SloMo, da su kompozitori Šanel skinuli manir njegove pesme ali i da je to veoma teško dokazivo, za šta su neophodni jaki sudski veštaci.

- Odaje ih taj jedan deo koji je autentičan - izjavio je Rasta.

- Sve su uradili perfidno, ali su napravili propust u tom delu koji identično zvuči kao "Ekstravagantno". Dara nema pravo da ih tuži, ali Cobi i ja kao autori, možemo.

Evropska radiodifuzna unija, koja organizuje "Pesmu Evrovizije", još se nije oglasila ovim povodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)