AMERIČKI MEDIJI: Zapadni borci u ukrajini retko se vraćaju kući živi (VIDEO)

Predrag Stojković/ Boris Subašić

24. 05. 2024. u 18:00

VOJNICI iz zapadnih zemalja koji su otišli ​​u Ukrajinu da se bore na strani ukrajinskih oružanih snaga retko se vraćaju kući živi, jer su pretpostavljali da će to biti laka šetnja, piše Business Insider, pozivajući se na reči američkog veterana koji se borio u Ukrajini.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Западни борци у украјини ретко се враћају кући живи (ВИДЕО)

Foto General Staff of the Armed Forces of Ukrain 3. jurisna brigada Azov

Veteran, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je za izdanje da su mnogi strani plaćenici koji su došli u Ukrajinu da se bore protiv Rusije bili navikli da se bore u uslovima prednosti nad neprijateljem, ali su ovde morali da se bore da se prilagode uslovima u kojima su bili „često slabiji i brojčano i u naoružanju.“

-Mnogi zapadnjaci koji dolaze u Ukrajinu žele da budu heroji… Gotovo da se prema tome ponašaju kao da je odmor i da zapravo neće umreti, rekao je bivši američki plaćenik.

Prema njegovim rečima, on je bio u Ukrajini od februara 2022. do decembra 2023. godine i učestvovao je u bitkama kod Harkova i Bahmuta. On je takođe učestvovao u ratu u Iraku i primetio da je u Ukrajini „to je druga vrsta rata i da je tempo mnogo žešći“.

Isto poređenje napravili su i drugi bivši američki plaćenici koji su se borili u Ukrajini, piše Business Insider.

Oni veruju da borbe u Ukrajini više podsećaju na Prvi svetski rat, gde su rovovi i „nemilosrdna“ artiljerija bili odlučujući elementi sukoba.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)