SAHRANJENA MERIMA NJEGOMIR: Porodica, kolege i prijatelji ispratili pevačicu na večni počinak uz pesmu "Što je lepo kad se neko voli" (FOTO)

Novosti online

23. 11. 2021. u 13:12

PEVAČICI Merimi Njegomir, koja je preminula 20. novembra, održana je komemoracija u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, a nešto kasnije istog dana pevačica je sahranjena na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

САХРАЊЕНА МЕРИМА ЊЕГОМИР: Породица, колеге и пријатељи испратили певачицу на вечни починак уз песму Што је лепо кад се неко воли (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Nakon komemoracije Merimi Njegomir, porodica i prisutni u Kamenoj sali zaputili su se ka Novom groblju da odaju počast i sahrane pevačicu.

Foto: N. Skenderija

Kovčeg je bio postavljen ispred Crkve Sv. Nikole na Novom groblju, gde se održava opelo, a najbliži se okupljaju kako bi je ispratili na večni počinak.

Foto: N. Skenderija

- Što je lepo kad se neko voli, a duša boli, zauvek tvoja deca i unuci - stoji na vencu u obliku srca ispred kovčega.

Foto: M. K.

Sestre preminule pevačice su takođe poslale venac sa belim ružama.

Među prvim su pristigli Vesna Zmijanac, Ana Bekuta, kao i sin nedavno preminule Marine Tucaković Milan Radulović Laća.

Foto: N. Skenderija

Merimina ćerka Jelena slomila se u jednom trenutku, ženi koja je prišla da joj izjavi saučešće pala je u zagrljaj i zaplakala iz sveg glasa, što je dodatno potreslo sve okupljene, koji nisu mogli da ostanu imuni na ovu scenu.

Foto: N. Skenderija

Za to vreme njen brat Marko trudio se da ostane jak i pruži utehu i podršku svojim sestrama.

Foto: N.Skenderija

Na sahranu Merime Njegomir stigli su pevač Dragan Kojić Keba i Ivan Milinković, bivši pevač grupe "Legende"

Foto: M. Kutlača

Goca Lazarević je vidno skrhana bolom prišla da izjavi porodici saučešće, dok Ana Bekuta nepomično stoji pored kovčega i plače.

Foto: M. K.

Merimu su došle da isprate mnogobrojne kolege: Cana, Milena Plavšić, Snežana Đurišić.

Foto: M. Kutlača

Udovica Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, stigla je na Novo groblje zajedno sa snajom Bojanom i one su donele buket sa belim cvećem koji su položile kod sanduka.

Foto: M. Kutlača

Olivera Kovačević je održala potresan govor na komemoraciji Merimi Njegomir, a na sahrani se pojavila sa velikim crvenim vencem.

Foto: M. Kutlača

Na ispraćaj Merime Njegomir je došao Ivica Dačić, a poslednji pozdrav uputio joj je i Srđan Đoković.

Foto: M. Kutlača

Posle opela sveštenik je održao kratak govor.

- Svaki put kad čujemo da se predstavila gospodu nama draga osoba, obuzme nas tuga i bol, sa ponosom ispraćamo ženu, koja je za mene žena zmaj, uspela je tokom života da podigne svoju decu, iako je život nije mazio. Jedna zvezda sa Kosmaja se gasi, ali nastavlja da sjaji na nebu - rekao je sveštenik.

Foto: M. Kutlača

Posle opela povorka se uputila ka Meriminoj večnoj kući, a muzičari su svirali "Tiho noći".

- Hvala, mama - uzviknula je Merimina ćerka dok su spuštali kovčeg, a potom je stajala sa njenom slikom u rukama, dok ju je suprug pridržavao da ne padne.

Foto: N.Skenderija

Pevačica je sahranjena uz pesmu "Što je lepo kad se neko voli".

Danas je u toku dana održana i komemoracija na kojoj su se Merimine kolege oprostile od nje, a među prisutnima su bili njene tri ćerke i sin, ali i kolege: Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, Ivan Milinković, Branka Sovrlić, Snežana Đurišić, Lepa Lukić, Vera Matović, kao i pevačica Ana Bekuta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!