PREKO NOĆI MU SE SVE SRUŠILO: Život Žike Todorovića obeležila je ljubav na prvi pogled, borba za potomstvo i tragedija

Novosti online

21. 10. 2021. u 00:50

PROSLAVLJENI glumac Srđan Žika Todorović proslavio se u mnogim domaćim ostvarenjima, a malo ko zna da je on na put glume krenuo iz drugih namera.

ПРЕКО НОЋИ МУ СЕ СВЕ СРУШИЛО:  Живот Жике Тодоровића обележила је љубав на први поглед, борба за потомство и трагедија

Foto: Printscreen/ Instagram/srdjan.zika.todorovic

Međutim, očigledno da je genetika umešala prste, pa je Žika vrlo brzo pokazao talenat koji je nasledio od oca. Srđan je rođen 28. marta 1965. godine u Beogradu. Potiče iz umetničke porodice, od oca Bore Todorovića, takođe proslavljenog glumca, i majke Snežane Matić. Sa očeve strane ima dve polusestre: Taru i Danu koja je takođe glumica. Srđanova tetka po ocu je čuvena srpska glumica Mira Stupica. Tokom srednje škole Žika je počeo da se bavi muzikom. Svirao je bubnjeve u bendovima Ekatarina Velika i Disciplina Kičme, dok je prva muzička iskustva sticao u bendu Radnička kontrola, a zatim je svirao u grupi Bezobrazno zeleno.

Kada je završio četvrti razred, otišao je u vojsku. Iako nije planirao da studira glumu, polagao je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Recitovao je tekst Filipa Rota Portnojeva „Boljka” koji govori o čoveku koji je opsednut masturbacijom i upisao ga je iz prvog puta. Zanimljivo je da je razlog zbog kojeg se odlučio za fakultet taj što mu je studiranje omogućilo sedam dana odsustva iz vojske.

Pošto je mnogo voleo filmove, na prvoj godini studija je shvatio da želi da postane filmski glumac. Bio je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a sa njim su studirali: Vesna Trivalić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, itd. Pošto su svi ostvarili veoma uspešne karijere, njihovu klasu zovu 12 veličanstvenih, piše Biografija.org.

Foto Instagram/srdjan.zika.todorovic

Žika je na Adi Bojani 1998. godine upoznao studentkinju Filološkog fakulteta Anu Jovićević, koja je poreklom sa Cetinja. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a glumac je od samog početka bio siguran da je pronašao ženu svog života. Godine 2004. su se venčali u njenoj porodičnoj kući na Cetinju. Svako leto su provodili u kući njegovog oca u ribarskom naselju Bigovo, a ovu tradiciju su nastavili i kada su dobili dete.

Par se dvanaest godina borio za potomstvo i 1. maja 2014. godine rođen je njihov sin Dejan. Glumac je izjavio da mu je očinstvo promenilo život za 180 stepeni i da je prestao da izlazi.

U julu 2014. godine Srđan doživljava veliku tragediju - njegov otac, veliki glumac Bora Todorović je preminuo. Tri godine kasnije njegov život srušen je iz temelja - supruga i sin su išli kod lekara jer je on bio prehlađen. Kada su se vratili, legao je da spava. Dva sata kasnije Ana je videla da su dečaku usta plava i pokušala je da ga probudi.

Foto: Printskrin

Pozvali su Hitnu pomoć, ali lekari nisu ništa mogli da učine. Na obdukciji je utvrđeno da je srce prestalo da mu kuca i da je reč o sindromu iznenadne smrti deteta. 23. decembra dečak je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Neutešnim roditeljima podršku su pružili članovi porodice, prijatelji i Srđanove kolege. Početkom 2018. godine Dejanova urna je položena pored urne njegovog dede Bore Todorovića u Aleji velikana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)