ANEGDOTA KOJA SE I DANAS PREPRIČAVA: Predrag Ejdus i Josif Tatić sreli su patrijarha Pavla - ova scena ostala je upamćena

Novosti online

19. 10. 2021. u 00:47

PREDRAG Ejdus napustio nas je pre nešto više od tri godine, a glumac je u svojoj karijeri odigrao oko 200 pozorišnih uloga i snimio više od 50 filmova.

АНЕГДОТА КОЈА СЕ И ДАНАС ПРЕПРИЧАВА: Предраг Ејдус и Јосиф Татић срели су патријарха Павла - ова сцена остала је упамћена

Foto: M. Labudović

Sa čuvenim Josifom Tatićem Peca je godinama igrao legendarnu predstavu "Šovinistička farsa", sa kojom su proputovali ceo svet i igrali je na svim meridijanima. Kultna predstava odvela ih je u daleku Australiju, a na povratku se desilo da avion dele sa patrijarhom Pavlom.

- Vraćali smo se sa turneje iz Australije i u Atini prelazimo u JAT-ov avion za Beograd. Ali avion ne poleće jer se čekaju neki VIP gosti. Stiže delegacija na čelu sa patrijarhom Pavlom. Prođu pored nas, odu napred, poleće avion, a Tale se diže i kreće - ispričao je svojevremeno Predrag Ejdus.

- Pitam ga gde će, a on odgovara da ide da pozdravi patrijarha Pavla. Znam koliko smo popili na aerodromu, pili smo i u avionu čekajući VIP goste, molim ga da to ne radi, a on me otkačinje: "Ćuti ti, Jevrejinu, ovo je moj patrijarh!" A, pritom je on bio ateista. Ode Tale, nije prošlo dve sekunde i vraća se. Pitam šta je bilo, a on mrtav ozbiljan odgovara: "Izgleda da me nije prepoznao!" I danas kad se setim kako mi to saopštava, vrištim od smeha - sećao se Ejdus.

Podsetimo, glumac Josif Tatić preminuo je iznenada u 67. godini, 8. februara 2013. i zauzeo prvo mesto za šankom u "Kafani kod besmrtnih". Predrag Ejdus umro je 28. septembra 2018.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost