"FANTOM IZ OPERE" MI JE TRASIRAO PUT: Dušan Svilar, posle prijema u stalni ansambl pozorišta na Terazijama

M. Ćunković

19. 10. 2021. u 11:39

POPULARNI pevač Dušan Svilar, pobednik takmičenja "Zvezde Granda" 2007. godine, dobio je stalni angažman u Pozorištu na Terazijama kao prvi solista.

ФАНТОМ ИЗ ОПЕРЕ МИ ЈЕ ТРАСИРАО ПУТ: Душан Свилар,  после пријема у стални ансамбл позоришта на Теразијама

SARADNjA Dušan Svilar i Aleksandar Đaja, Foto Instagram/dusan_svilar_official

U radni odnos ga je primio direktor pozorišta Aleksandar Đaja. To je kruna dobre saradnje koju Svilar ima sa ovom kućom od 2019. godine.

- Tada sam ušao u ulogu u "Fantomu iz opere" - podseća za "Novosti" Dušan. - Saradnja je bila konstruktivna sa obe strane, pa je, pretpostavljam, zato i došlo do ove vesti.

Upitan da objasni šta to, u praksi, znači biti prvi solista pozorišta, Svilar se nasmešio:

- Videćemo u budućnosti. Imam sada matičnu kuću, i neki budući projekti će se, kad je u pitanju moj angažman, raditi u njoj.

"Fantom iz opere" je privukao veliku pažnju, između ostalog i zbog toga što predstavlja Svilara u drugačijem izdanju od onog na koje smo navikli.

- Bio je veliki izazov spremiti tu ulogu, jer bi svi koji žele da se bave mjuziklom voleli da je igraju. To je jedna od najzahtevnijih uloga u tom žanru, i ispunjenje snova.

Dušan pridaje mjuziklima veliku važnost.

- Taj žanr je nastao odmah posle operete. Teško bi bilo izdvojiti najbolji, ali, svakako, postoje mjuzikli koji veoma dugo traju, i koji su postali klasici. To može da se kaže za "Fantoma iz opere", "Priču sa zapadne strane", "Jadnike", "Čikago"... Postoje neki naslovi koji se poprilično dugo igraju, pa i dan-danas u mnogim teatrima širom sveta.

Svilar kaže da je period od početka pandemije kovida 19 proveo produktivno.

- Radili smo na novom pop albumu. Čekamo pravi trenutak da možemo da ga predstavimo publici, ali ga nećemo izbaciti odjednom, već singl po singl. To se ispostavilo kao najzahvalnije. Kad se izbaci album odjednom, prostora bude za jednu, dve pesme. Ovako je logičnije.

Foto ATA Images

Otvoren je, do 1. decembra, konkurs za srpskog predstavnika na "Evrosongu" 2022.

- Ako bih imao ideju za koju smatram da treba da se predstavi Evropi i celom svetu, onda bih se prijavio, ali, ne po svaku cenu. Do početka decembra može svašta da se desi, ali, zasada, svakako, nemam takve planove.

Priznaje Dušan da trenutno nema viziju kakva bi pesma trebalo da nas predstavlja naredne godine u Italiji.

- Ovogodišnji "Evrosong" je bio jedan od najkvalitetnijih u poslednjih 10 godina. Veoma je interesantno da su prva tri mesta zauzeli izvođači koji su i pisali te pesme. Kantautorstvo je pobedilo.

Bajaga mu napisao tekst

NAJAVLjUJE Svilar da je jedan od saradnika na njegovom novom albumu Momčilo Bajagić.

- Pesma je gotova, pitanje dana je kad će da izađe - kaže Dušan za naš list. - Bajaga je napisao stihove. Numera je baladična, moderna, kompozitor je Rastko Aksentijević.

Spremio maramice za "Tomu"

NIJE Svilar još uvek stigao da pogleda aktuelni domaći filmski hit "Toma", o životu velikog Tome Zdravkovića.

- Svakako ću ga pogledati, ali nisam hteo da ulazim u gužvu. Kada se bude malo spustila tenzija, onda ću da ga pogledam. Čuo sam samo reči hvale, svi prijatelji i kolege su mi rekli da je odlično urađen.

Maramice su već u džepu...

- Rekli su mi da ih spremim - uz osmeh će Svilar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)