KVALITET KOJI TRAJE: RTS snima dokumentarac o legendama koje su obeležile tri decenije SFRJ

V. N.

11. 10. 2021. u 10:14

KO su legende Jugoslavije, muzičari, glumci, sportisti i druge poznate osobe koje su svojim radom i rezultatima obeležile šezdesete, sedamdesete i osamdesete godine u bivšoj SFRJ, gledaćemo u dokumentarnom serijalu koji Radio televizija Srbije upravo snima.

КВАЛИТЕТ КОЈИ ТРАЈЕ: РТС снима документарaц о легендама које су обележиле три деценије СФРЈ

Nataša Mijušković i Lepa Lukić / Foto RTS

Novinarka Nataša Mijušković do sada je u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Mostaru, LJubljani i drugim gradovima bivše zemlje, razgovarala sa osobama koje su obeležile te tri decenije, poput Ivice Šurjaka, Milivoja Bebića, Ivana Gudelja, Blaža Sliškovića, Olivera Mlakara, Žarka Radića, Josipe Lisac, Sanje Doležal, Masima Savića, Dade Topića, a do kraja godine snimiće i druge zvezde.

Za dokumentarac su odbili da govore Mišo Kovač i Doris Dragović, dok je čuveni Minja Subota, voditelj nekada omiljene dečje emisije "Muzički tobogan", preminuo mesec dana posle snimanja. O preminulim legendama u serijalu će govoriti njihovi prijatelji i članovi porodice.

- Cilj nam je da mladim generacijama pokažemo kakve smo legende i kvalitetne ljude imali u nekadašnjoj Jugoslaviji - kaže autorka Nataša Mijušković. - Nismo jugonostalgičari, dovoljno je samo da podsetimo kakve smo sve muzičare, glumce ili sportiste imali i koliko su oni bili priznati ne samo u svojoj državi, nego i izvan nje.

Dokumentarac u tri epizode zamišljen je tako da učesnici govore o svojim uspomenama, rezultatima, putovanjima... Jovu Radovanovića iz "Sedmorice mladih" su tako snimali u crvenom sakou u kojem je nastupao pre više od 30 godina. Jedan od najboljih jugoslovenskih vateropolista Milivoje Bebić prisetio se utakmice SFRJ - Gvatemala, završene rezultatom 62:0, na kojoj je dao 28 golova:

- U trenutku kada sam postigao svoj 21. gol, na semaforu je pisalo impossible (nemoguće), jer je tada grafika predviđala da jedan igrač može da najviše da 20 golova.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (1)

NA IZUZETNO LEPOJ PEŠČANOJ PLAŽI: Nedavno potpuno renoviran hotel iz poznatog svetskog lanca Hilton