"UBIĆU TI MAJKU AKO KAŽEŠ": Pevačica Glorija Estefan progovorila - Zlostavljao me je član porodice, bila sam dete

Novosti online

30. 09. 2021. u 23:38

PEVAČICA Glorija Estefan (64) otkrila je da ju je član porodice seksualno zlostavljao kada je imala samo devet godina.

УБИЋУ ТИ МАЈКУ АКО КАЖЕШ: Певачица Глорија Естефан проговорила - Злостављао ме је члан породице, била сам дете

Foto: EPA

Kubansko-američka pop zvezda, 64, rekla je da ju je zlostavljao neko kome je njena majka verovala dok je bila u muzičkoj školi.

- Čak 93 odsto zlostavljane dece zna i veruje svojim zlostavljačima. A ja to znam jer sam bila jedno od njih - rekla je ona.

Prvi put je govorila o zlostavljanju u emisiji zajedno sa svojom odraslom kćerkom i nećakom. TV ličnost Kler Krouli takođe se pojavila u epizodi emisije "Red Table Talk: The Estefans" i govorila o tome kako ju je sveštenik zlostavljao. Krouli je rekla da ju je "savetnik" zlostavljao dok je bila u katoličkoj školi i da je "bila žrtva predatora".

"Malo po malo, i da se onda pogoršalo"

- Želela sam da se pozabavim ovom temom jer je toliko važno da se pokuša da se ovo spreči. Takođe nisam želela da mirno sedim ovde dok delite i dok ste ovako hrabre - rekla joj je Estefan.

Pevačica je rekla u programu da je daleki rođak iskoristio majčino poverenje da je zlostavlja. Nećaka Glorije Estefan, Lili, konstantovala je da je pevačici bilo potrebno mnogo vremena da skupi hrabrost i izađe sa svojom pričom.

- On je bio porodica, ali ne i bliska porodica. Bio je na poziciji moći jer me je majka upisala u muzičku školu i odmah je počeo da joj govori koliko sam talentovana i kako mi je potrebna posebna pažnja, a ona je bila srećna što je on to primetio kod mene - rekla je.

Estefan, rođena na Kubi, koja se sa porodicom preselila u Majami kada je bila mala, rekla je da je zlostavljanje počelo "malo po malo, i da se onda pogoršalo."

Foto: EPA

"Opasna situacija"

Trostruka dobitnica nagrade Gremi rekla je da je svesna da se nalazila u "opasnoj situaciji", ali da nije uspela da reaguje tada.

- Rekala sam mu: 'Ovo ne može da se dogodi, ne možeš ovo da radiš, a on mi je odgovorio: ' Tvoj otac je u Vijetnamu, majka ti je sama i ubiću je ako joj kažeš - rekla je Estefan. - Znala sam da je čovek lud i zato sam mislila da bi on zapravo mogao da povredi moju majku."

Zbog anksioznosti je gubila kosu, rekla je, i na kraju se obratila majci o tome šta se dešava. Iako je njena majka obavestila policiju, savetovali su je da ne podnosi tužbu jer će "proći kroz teške traume jer mora da stane na sud i svedoči".

Foto: EPA

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!