OD ŠARLOT DO BREŽNJEVA: Fotografije Jadrana Lazića u galeriji "Arte" u Beogradu

V.N.

09. 09. 2021. u 15:21

OD 22. septembra do 2. oktobra, u beogradskoj galeriji "Arte" biće otvorena izložba fotografija splitskog Jadrana Lazića, prvog jugoslovenskog paparaca, koji ove godine obeležava jubilej - pola veka karijere.

ОД ШАРЛОТ ДО БРЕЖЊЕВА: Фотографијe Јадрана Лазића у галерији Арте у Београду

Foto Privatna arhiva

Beograđani će moći da pogledaju 70 fotografija na kojima su zvezde svetskog džet-seta i državnici - Šarlot Rempling, Rakel Velč, Robert de Niro, Entoni Kvin, Dejvid Bouvi, Džodi Foster, Marlon Brando, Sofija Loren, Kirk Daglas, Pol Makartni, Pele, Orson Vels, Džejn Birkin, Elizabet Tejlor, Grejs Džons, Džoni Dep...

Pred Lazićevim objektivom pozirao je u Parizu pijani Marlon Brando, Mila Jovović se razgolitila pred njim iako je već bila poznati model, princezu Dajanu fotografisao je nekoliko puta na Filmskom festivalu u Kanu, svetski magazini i novine objavljivali su njegove fotografije Džimija Kartera, Henrija Kisindžera, Fransoa Miterana, ajatolaha Homeinija...

Foto Privatna arhiva

Portret engleske glumice Šarlot Rempling, koji je Lazić snimio 1975. u jednom hotelu u Parizu, gde je tada živeo i radio, otvorio mu je vrata slavnih. Šarlot je bila zvezda, ali je pristala da pozira Jadranu. Kada je 1977. radio foto-sešen sa Bjankom Džeger, suprugom Mika Džegera, nazvao ju je Dejvid Bouvi sa kojim je u to vreme nešto "muljala". Lazić ih je uhvatio u zajedničkom izlasku, iako je znao da će se Bjanka naljutiti.

Ipak, najveću zaradu donele su mu fotografije sa sahrane Leonida Brežnjeva 1982. Od honorara je kupio kuću na Hvaru, gde provodi šest meseci godišnje, a ostatak u Los Anđelesu. Osim izložbe, u galeriji će biti predstavljena i monografija "Jadran Lazić - 50 godina fotografije", koja obuhvata najznačajnije momente njegove uzbudljive karijere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri