DOBIO GA JE NAKON UJEDA: Tajnu nadimka Bore Todorovića malo ko zna, glumac je mrzeo da ga ovako zovu

Novosti online

08. 08. 2021. u 00:31

LEGENDARNI glumac Bora Todorović napustio nas je 7. jula 2014. godine.

ДОБИО ГА ЈЕ НАКОН УЈЕДА: Тајну надимка Боре Тодоровића мало ко зна, глумац је мрзео да га овако зову

Foto: I. Marinković

 Bez obzira na to da li ga volite kao Jakovljevića u "Balkanskom špijunu", Pika u "Balkan Ekspresu" ili Đenku u "Maratoncima", sve njegove replike se i dalje sa istim žarom citiraju.

Mnogi su ga upamtili i kao brata Mire Stupice i oca Srđana Žike Todorovića, ali i kao velikog navijača Partizana. Međutim malo ko je znao za njegov nadimak koji je dobio još u detinjstvu i priču koju je stalno pokušavao da "zataška".

Kako je jednom prilikom otkrio nije voleo taj nadimak, ali nikao nije mogao da pobegne od njega.

- Ujeo me komarac i na čelu mi se pojavila čvoruga. A kako mi prašina, u koju sam stalno upadao, igrajući klikere i krajcarice, nije prijala, ta čvoruga nikako da nestane. Deca me prozvaše najpre Čvoruga, pa onda od milošte, malo nežnije Čvoka - ispričao je slavni glumac decenijama kasnije.

Nadimak mu nije prijao ali, kako to obično biva, nije mogao ni da ga se otrese.

- Bora Čvoka, to ime kao da se zalepilo za mene. Gde god bih došao - nadimak se za mnom pojavljivao, a hteo sam da ga zaboravim: u vojsci, u Hrvatskom narodnom kazalištu… Ali, uvek dođe neko ko me zna po nadimku, kaže pred nepoznatima: 'Zdravo, Čvoko… Tu si, Čvoko… - pričao je Bora dodavši da mu se činilo da je taj nadimak već postao neodvojivi deo njegove ličnosti.

Pa ipak, ispostavilo se da je bez razloga brinuo… Jednom kada je postao zvezda, nadimak je pao u zaborav i za njega su do kraja znali samo najbliži glumčevi prijatelji.

Foto. Arhiva "Novosti"


(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)