OSTVARIO SAN: Hrvatski pevač postao član "Vajtsnejka"

V.N.

28. 07. 2021. u 22:19

PEVAČ i rok muzičar iz Hrvatske Dino Jelusić (29) postao je novi član slavnog hard-rok benda "Vajtsnejk", kom predstoji oproštajna turneja 2022.

ОСТВАРИО САН: Хрватски певач постао члан Вајтснејка

Foto Foto Instagram/dinojelusick/EPA

Vest je objavljena na zvaničnom sajtu legendarne grupe, a frontmen Dejvid Koverdejl je tim povodom izjavio:

- Apsolutno mi je drago što pružam dobrodošlicu izuzetno nadarenom Dinu Jelusiću u grupu "Vajtsnejk". Oči i uši su nam bile uprte u njega otkako smo pre dve godine zajedno svirali u Zagrebu. Zavolećete ga.

Ushićeni Jelusić je napisao na "Instagramu":

- Izuzetna mi je čast što sam deo jednog od mojih najdražih bendova svih vremena.

Telefonski poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki pevač i muzičar moje generacije može samo da sanja. I dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno. Jedva čekam da krenem na put sa "Vajtsnejkom" i, kao što mi je sam veliki Koverdejl rekao, da dam deo svog identiteta zvuku ovog kultnog benda.

Dino je, kao 11-godišnji dečak, doneo pobedu Hrvatskoj 2003. na prvoj "Dečjoj pesmi evrovizije" u Kopenhagenu. Rođen je u Požegi, a živi u Zagrebu. Godine 2012. osnovao je progresivni metal bend "Enimal drajv", u kom je bio pevač i autor. Od 2016. priključio se na koncertima američkom "Transsibirskom orkestru". Paralelno, vodi i solo karijeru.

Glumio je u pozorištu, pevao u rok operama i pozajmljivao glas u crtanim filmovima.

Hrvatskom pevaču i multiinstrumentalisti bazični instrument su klavijature, ali još nije zvanično objavljeno koja će mu tačno biti uloga u grupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)