ČAST JE IGRATI SA DŽONOM MALKOVIČEM: Endru Buhan, Frenklin iz "Ubistava po abecedi"

M. J. M.

21. 07. 2021. u 14:11

BRITANSKA mini-serija "Ubistva po abecedi" (Foks krajm, 22.00) na male ekrane donela nam je treću verziju genijalnog detektiva Agate Kristi - čuvenog Herkula Poaroa, koga igra holivudska zvezda Džon Malkovič.

ЧАСТ ЈЕ ИГРАТИ СА ЏОНОМ МАЛКОВИЧЕМ: Ендру Бухан, Френклин из Убистава по абецеди

Foto Foks

Slavnom Belgijancu u rešavanju zločina pomaže stari poznanik Frenklin Klark (Endru Buhan, zvezda krimića "Brodčester" i drame "Kruna"). U ekskluzivnom intervjuu, za "Novosti", Buhan otkriva kako je to biti desna ruka legendarnog Poaroa.

- Moj Frenklin je više bio rezervna desna ruka, budući da je Poarou pritekao u pomoć kada se mladi inspektor Krom, koga tumači sjajni Rupert Grint, pokazao kao ne baš toliko stručan Poaroov asistent - otkriva Buhan, dodajući da je kao veliki obožavalac Agate Kristi sa oduševljenjem prihvatio ulogu u seriji.

Kako je došlo do saradnje na projektu "Ubistva po abecedi" i šta za vas znači uloga u ovoj krimi-drami?

- Oduvek sam voleo dobre trilere. Odrastao sam uz Agatine knjige. Jedna od omiljenih mi je "Deset malih crnaca". Nije lako osmisliti kvalitetan zločin. A za svakog ljubitelja misterije pravo je zadovoljstvo rešiti ga. Agata je kraljica u ovoj oblasti, pa sam bez sekunde premišljanja prihvatio da igram u jednoj od ekranizacija njenih dela.

Postoji li neka uspomena zbog koje će ova serija imati posebno mesto u vašoj biografiji?

- Pamtiću je po saradnji sa Džonom Malkovičem. Nemate često priliku da delite ekran sa holivudskom legendom. U jednom trenutku, tokom probnih čitanja, rekao sam sebi: "Sediš sa Malkovičem u sobi, na sto metara od Akademije u kojoj si diplomirao glumu i uvežbavaš scenario serije bazirane na romanu Agate Kristi. Šta misliš, da li si uspeo?"

Da li ste imali tremu?

- Džon je genijalan glumac koji je ceo set držao pod kontrolom svojom energijom. Osobe poput njega imaju moć da oslobode kreativnost u onima sa kojima rade. Oni ne glume, već žive ovaj poziv.

PROMENE U NAJNOVIJOJ EKRANIZACIJI

AUTORKA Sara Felps je unela promene u najnoviju ekranizaciju romana Agate Kristi "Ubistva po abecedi", što će biti zanimljivo i onima koji su čitali delo "kraljice zločina" ili pogledali TV film sa Dejvidom Sušeom u glavnoj ulozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba