I POZNATI BI U SVEMIR: Leonardo di Kaprio, DŽastin Biber, Rijana... pogledajte ko još ide u kosmos

Novosti online

15. 07. 2021. u 17:01

VIŠE od 600 osoba već je kupilo kartu za let koji traje 90 minuta, a cena mu je 250.000 dolara, među njima su i mnoge poznate ličnosti.

И ПОЗНАТИ БИ У СВЕМИР: Леонардо ди Каприо, Џастин Бибер, Ријана... погледајте ко још иде у космос

Foto AP

Može se raspravljati o tome je li Ričard Brenson zaista odletio u svemir ili samo do ivice svemira, da li je to istorijski dan ili je u suštini sjajan marketinški trik za promociju turističkih putovanja van Zemlje, ipak red putnika željnih, astronautskog iskustva, već je veoma dug. Više od 600 ljudi trenutno je na listi zainteresovanih da što pre, po ceni od 250.000 dolara za 90 minuta avanture, od poletanja do sletanja, budu među pionirima svemirskog turizma, ili, kako kažu cinici - da budu pokusni kunići.

Motivacija za put je različita, tako je, na primer, pevačica Rijana  svoju kartu rezervisala još 2013.godine. Ona je opsednuta svemirom i pričama o vanzemaljcima.

Pored poznate pevačice, svoje mesto je rezervisao i glumac Leonardo di Kaprio, čiji motivi nisu poznati.

Foto: Jutjub/Movieclips Coming Soon

Pevač DŽastin Biber je pre nekoliko godina izrazio želju da snimi spot u svemiru, s toga ne čudi što je pevač obezbedio svoje mesto u letu.

Tom Henks je u filmovima spašavao NASA-ine misije, a još davne 2009. godine je rekao da se ne bi dvoumio ni sekunde ukoliko bi mu se ukazala prilika da odleti u kosmos.

Foto: AP

Ašton Kučer je bio 500.potencijalni putnik, a navodno mu je Brenson zahvalio na prijavi. Uz Aštona će putovati i njegova supruga, glumica Mila Kunis.

Na spisku su i pevačica Kejti Peri i njen bivši suprug, koji joj je kartu kupio kao poklon za 35.rođenadan. Još jedan bivši ljubavni par je rezervisao karte - Bred Pit i Anđelina DŽoli.

Foto: Tanjug/AP

Glumica Kejt Vinslet je osigura putovanje za celu porodicu zahvaljujući suprugu koji je nećak Ričarda Brensona.

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor