ŽESTOKO OD STARTA: Dve decenije Egzita na 20 bina i zona, u publici fanovi iz 70m zemalja (FOTO+VIDEO)

S.BAJIĆ

09. 07. 2021. u 18:07

UVODNU festivalsku noć na Petrovaradinskoj tvrđavi, između četvrtka i petka, kojom je počela proslava 20 godina Egzita, obeležili su izvođači na više od 20 bina i zona sa svih meridijana kao i, kako organizatori ističu, 42.000 fanova iz 70 zemalja sveta.

ЖЕСТОКО ОД СТАРТА: Две деценије Егзита на 20 бина и зона, у публици фанови из 70м земаља (ФОТО+ВИДЕО)

Foto ATA Images

Ta noć je, posle jednogodišnje pauze, bila nabijena emocijama, s obzirom na činjenicu da se plesalo do ranih jutarnjih časova u petak uz legendarnog Roni Sajza i Kovena na „mejn stejdžu“ i naročito u željenom taktu za ples Amelije Lens i Šarlote De Vit na „dens areni“.

Posebno upečatljivu poruku posetiocima Egzita, uputio je omiljeni didžej Snejk, odmah posle ceremonije svečanog otvaranja festivala i spektakularnog posle - ponoćnog vatrometa. Uz žestoke taktove, jedan od hedlajnera festivala, kratko ali jasno je potvrdio: „Vratili smo se!“.

- Festivali su se prve noći na Petrovaradinu na velika vrata vratili u mnoge živote i poslali snažnu poruku da se masovni događaji mogu bezbedno odvijati i ponovo biti deo naše svakodnevice. Velika je simbolika da se to dogodilo upravo na Egzitu koji je pre dve decenije bio simbol povratka normalnog života u regionu, a ove 2021. godine, znak vraćanja normalnog života cele planete – poručuju iz Egzit tima i ističu da je dvostruki evropski festivalski šampion ispisao još jednu značajnu stranicu svoje, ali i globalne muzičke istorije kao prvi veliki festival koji se ovog leta održava u Evropi i prvo masovno muzičko okupljanje na ovim prostorima, organizovano pod striktnim i razrađenim bezbednosnim merama.

Publika se sjajno zabavljala uz domaći bend, Buč Kesidi, stare majstore iz komšiluka, Hladno pivo, fantastičnu Senidah i Tijanu T... Na bini ujedinjenja žarili su i palili Vojko V, Helem Nejse, Marko Luis i Fran Palermo, a elektronski andergraund heroji „No slip Novi Sad“ scene, kao i stotine izvođača na ostalim, veoma posećenim binama, učinile su, kako u Egzit timu naglašavaju, Petrovaradinsku tvrđavu apsolutnim muzičkim epicentrom starog kontinenta.

- Ponovno okupljanje sa desetinama hiljada obožavalaca iz celog sveta je emotivan događaj. Egzitova dens arena, jedna je od najneverovatnijih bina na svetu i ima takvu atmosferu, posebno u ranim jutarnjim satima, kada sunce izlazi iznad zidina tvrđave. To je zaista magično - rekla je Šarlota De Vit, belgijska tehno zvezda.

Poslastica za fanove Egzita, uvodne noći bio je i tradicionalno spektakularni vatromet, u okviru ceremonije svečanog otvaranja, koja je nosila poruku smotre „Hajde da slavimo život“.

Pripreme za drugu noć

JUČERAŠNjI, završni dan radne nedelje, u Novom Sadu je protekao mirno, s obzirom na to da su se gosti Egzita odmarali od burne uvodne festivalske noći. Oni su, tako, hvalati zalet za drugu, po izvođačima, još žešću noć i iščekivali nastupe Pola Kalkbrenera, Masea Pleksa, Marka Nastića, zatim, hevi metal gromade „Sabaton“, pa domaći „Van Gog“, „Ateist rep“, „Gobline“, Amiru Medunjanin, Lejdi Li...

ČISTOĆA

JAVNO komunalno preduzeće „Čistoća“ sa Egzit fondacijom, i Udruženjem „Čepom do osmeha“, na Petrovaradinskoj tvrđavi organizovalo je sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu. Na devet lokacija u okviru festivala postavljeno je 30 kontejnera, specijalno opredeljenih za reciklažni otpad, koji se svakog jutra prazne i odnose na separaciju.

„Čistoća“ je takođe postavila i posude za ambalažni otpad na najfrekventnije ulice koje vode u Petrovaradin, posebno na Keju žrtava racije i u Podgrađu.

- Pozivamo sve posetioce Egzita da se dobro provedu na festivalu i da nam pomognu u akciji, kako bismo sakupili što više reciklažnog otpada i ove godine – poručuju iz „Čistoće“.

Večeras na Egzitu

TREĆE, udarno festivalsko subotnje veče na mejnu, otvoriće „Remedi“ a odmah za njima, domaći, novosadski „Obojeni program“, pa Asaf Avidan, Satori lajv, Robin Šulc i Pol Van Dajk. Na dens areni nastupiće Reblok, Spejs moušn, Meduza, Hani Dfižon, Hot sajns 82 i Boris Brejča a na bini ujedinjenja, „Peting bluz“ Dram, Elon, „Sanšajn“...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri