BILJA I GORICA SA KNJIGOLJUPCIMA: Na šetalištu kraj Srebrnog jezera otvoren nesvakidašnji kutak za čitanje

V.N.

04. 07. 2021. u 13:18

DVE sjajne umetnice i kume, glumica Gorica Popović i etno-pevačica Bilja Krstić, svojim performansom uveličale su svečano otvaranje kutka za čitanje Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Velikom Gradištu, na Srebrnom jezeru.

БИЉА И ГОРИЦА СА  КЊИГОЉУПЦИМА: На шеталишту крај Сребрног језера отворен несвакидашњи кутак за читање

Foto Privatna arhiva

Na šetalištu ispred hotela "Srebrno jezero" okupili su se prijatelji biblioteke i ljubitelji knjiga, a prisutnima su se obratili predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i direktorka biblioteke Milena Dimitrijević. Oboje su istakli da je misija biblioteka da promoviše kulturu čitanja uvek i na svakom mestu, jer se u bibliotečkim fondovima nalazi literatura za svačiji ukus.

Takođe, ukazano je i na inovativnost projekta koji se ogleda u načinu predstavljanja i promovisanja biblioteke i kulture čitanja, i to koristeći na interesantan način savremene vidove komunikacije koja se, u velikoj meri, odvija na društvenim mrežama.

Foto Privatna arhiva

Uz stihove i muziku koju su izvele Gorica Popović i Bilja Krstić, posetioci su dobili i poklone iznenađenja, ali, i dobili priliku da se učlane u biblioteku po veoma povoljnim uslovima. Biblioteka će do kraja avgusta raditi u periodu od 10 do 13 časova, a tokom leta biće organizovani i kulturno-edukativni programi za raznovrsnu čitalačku publiku.

Inače, Gorica i Bilja su višedecenijsko prijateljstvo učvrstile kumstvom - Krstićeva je bila kuma na venčanju glumice i poznatog saksofoniste Nenada Petrovića, dok je Popovićeva venčala pevačicu i njenog bivšeg supruga Tiku Arsića, sa kojim ima ćerke Milicu i Lenku. Takođe, Gorica je kumovala i nazivu Biljinog benda - "Bistrik orkestra".

Foto Privatna arhiva

Njih dve često borave na Srebrnom jezeru, gde Gorica i njen suprug imaju vikendicu, a nedavno su zajedno letovale na Krfu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna