ROKEN ROL U GODINI KOJU JE POJELA KORONA: Dejan Cukić otvorio Nedelju džentlmena u dvorištu Narodne biblioteke u Bečeju

B. Grujić

13. 06. 2021. u 00:15

NADAHNUT, krajnje emotivan kao uvek, inspirisan Tisom i varoši sa njene bačke strane, u kojoj nije prvi put i uvek u nju rado dolazi, Dejan Cukić predstavio je prevode, tri knjige koje je uradio u godini koju je pojela korona, Biti Elvis, Reja Konolija, Ja Elton Džon i Dva su jahača prilazila, život i smrt Džimija Hendriksa.

РОКЕН РОЛ У ГОДИНИ КОЈУ ЈЕ ПОЈЕЛА КОРОНА: Дејан Цукић отворио Недељу џентлмена у дворишту Народне библиотеке у Бечеју

Foto: B. Grujić

- Neki su izgubili bitku sa opakim virusom, ali roken rol ostaje zaštitni znak generacija koje su odrastale sa njim i to je jače od svake korone - naglasio je Cukić, iskreno i otvoreno pričajući o svojim prevodilačkim počecima i ozbiljnim radu na prevodu tri knjige.

- Nisam ovde prvi put, volim Bečej i pitomost ovih ljudi, uvek rado dolazim i prija mi sjajna atmosfera večeras.

Prepuna bašta Narodne biblioteke u Bečeju, odjekivala je aplauzima velikom majstoru dobre atmosfere i čoveku koji na sceni ima ogromnu energiju, koja nije nedostajala dok je pričao sa frontmenom popularne bečejske rok grupe Eva Braun, Goranom Vasovićem, koji je sedeo sa njim za stolom.

Foto: B. Grujić

- Dejan Cukić je sjajnim prevodom tri pomenute knjige, otkrio svoj neverovatan talenat književnika i nadam se da će istu impresiju imati svi koji ih pročitaju - naglasio je Vasović.

Otvarajući Nedelju džentlmena, jednonedeljni program posvećen kulturi, umetnosti i nauci, Dejan Cukić je najavio bogatu i sadržajnu sedmicu, u kako je naglasio, varoši na lepoj Tisi, a onda u prepotnatljivom stilu, dohvatio mikrofon i zapevao,uz mlade bečejske bendova, Rock Bones i Les Filles.

Foto: B. Grujić

Efektan završetak promocije tri prevoda Dejana Cukića, uz biserno čist zvuk njegovih pesama, koje je pevao uz svirku dva pomenuta mlada benda iz Bečeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti