SDS U PRNJAVORU PREUZEO SKUPŠTINSKU VEĆINU: Bukvić novi predsednik, Kondić potpredsednik SO (FOTO)

N. ĐURIĆ

22. 05. 2021. u 00:19

NOVI predsednik Skupštine opštine Prnjavor je Mirko Bukvić, dojučerašnji NDP-ov a sada nezavisni odbornik, u novoj skupštinskoj većini Srpske demokratske stranke (SDS), koja je sa 16 glasova “za” i 12 glasova protiv smenila SNSD-ovog Željka Simića.

СДС У ПРЊАВОРУ ПРЕУЗЕО СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ: Буквић нови председник, Кондић потпредседник СО (ФОТО)

Foto: N.Đurić

Za novog potpredsednika prnjavorskog parlamenta izabran je Šešeljev radikal Milorad Mićo Kondić, umesto Nebojše Todića, iz Čavićevog NDP-a.

Za vršioca dužnosti sekretara SO izabrana je Vojislavka Gatarić (SDS), umesto Srećka Aulića.

 Nakon susedne Dervente, Prnjavor je još jedna lokalna zajednica u kojoj je SDS, sa koalicionim partnerima, preuzeo skupštinsku većinu u sredinama gde su SNSD-ovi čelni ljudi. Tačnije u Derventi Gradonačelnik Milorad Simić a u Prnjavoru Darko Tomaš.

 Predsednik OO SDS, Milan Petrović, potvrdio nam je da je ova stranka preuzela skupštinsku većinu sa svojih devet odbornika i sedam koalicionih odbornika (tri iz DNS, po jedan SRS dr Vojislav Šešelj, DEMOS, iz reda nacionalnih manjina i jedan nezavisni kandidat).

Foto: N.Đurić

 

–Promena skupštinske većine je plod nezadovoljstva većine odbornika načinom rešavanja važnih pitanja i nekorektan odnos načelnika Darka Tomaša prema legano izabranim odbornicima i prema građanima opštine Prnjavor. Do promene nije došlo ni pod kakvim pritiscima, kako to Tomaš pokušava predstaviti, nego je toplod slobodne volje legalno izabranih predstavnika građana u lokalnom parlamentu. Naravno, nova skupštinska većina će načelniku Tomašu  pružiti ruku saradnje, kako bi Prnjavor bio lepši, bolji i razvijeniji. Nećemo opstruisati rad načelnika, već pokazati mu da smo drugačiji od njegovih stranačkih kolega iz Banjaluke i Bijeljine-tvrdi Petrović.

TOMAŠ:NEĆE MI BIRATI SARADNIKA

U VRLO burnoj raspravi na skupštinskom zasedanju načelnik Darko Tomaš je ustvrdio da je nova spupštinska većina rezultat „SDS-ovih pritisaka, ucena i obećanja“.

-Nova skupštinska većina je već na prvom koraku započela sa opstrukcijama. Razrešili su osam vršioca dužnosti načelnika opštinskih odlenja, ali nisu prihvatili moj predlog za njihovim ponovnim imenovanjem. Nipošto neću dozvoliti da oni meni biraju moje prve saradnike, već će me naljutiti i primorati da već uskoro ja biram njima, odnosno njihove saradnike-bio je zagonetan Tomaš.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!