PUŠTEN SNIMAK UBISTVA NAVIJAČA DUŠKA SAVANOVIĆA: Potresna svedočenja na suđenju Daliboru Čamberu - roditelji traže maksimalnu kaznu

O. MATAVULj

19. 05. 2021. u 18:11

VESNA i Miodrag Savanović, roditelji ubijenog Duška Savanovića, u Okružnom sudu u Banjaluci tražili su najveću moguću kaznu za Dalibora Čambera, optuženog da je hicima iz pištolja 31. decembra na pumpi u Trnu ubio njihovog sina i ranio Aleksu Babića.

ПУШТЕН СНИМАК УБИСТВА НАВИЈАЧА ДУШКА САВАНОВИЋА: Потресна сведочења на суђењу Далибору Чамберу - родитељи траже максималну казну

Foto: Fejsbuk

U potresnom svedočenju roditelji su govorili da je njihov sin ubijen ni kriv, ni dužan.

- Ruke sina Duška još osećam na svom ramenu. S njim smo ubijeni i suprug i ja i Duškov brat. Zar je moguće da za ovog čoveka nema zakona - pitala ožalošćena majka Vesna, koja se zahvalila ”Lešinarima”, navijačima Borca na podršci i borbi za pravdu.

Miodrag Savanović s bolnom grimasom na licu rekao je da njegovog sina ništa ne može vratiti, ali da mu nije jasno otkud nekome pravo da štiti ubicu.

- Svestan sam koga sam izgubio, svoj oslonac... Ovo što se dogodilo rezultat je nerada institucija koje su pustile zver među jaganjce - rekao je Miodrag.

On tvrdi da se, sa strane optuženog, njegovoj porodici niko nije obraćao. Porodici je juče saučešće izjavio Čamberov advokat Miloš Paleksić, ali je majka žrtve to odbila:

Svirali jedni drugima

Radnik pumpe ”NIS Petrol” Aleksandar Udovičić prisetio se da su po dolasku na pumpu iz dva auta svirali jedni drugima i da je to trajala 10 ili 15 sekundi.

- Video sam da se tuku, izašao ispred i upozorio da to ne rade. Vratio sam se unutra i čuo pucanj. Pobegao sam u kancelariju i pozvao policiju - kaže Udovičić koji je na osnovu tragova krvi ranjenog Babića pronašao u toaletu i ukazao mu prvu pomoć.

- Ne prihvatam nikakvo žaljenje, ni saučešće!

U sudnici je svedočio Aleksa Babić koji je ispričao da je kritične noći bio s Duškom Savanovićem i Aleksom Đurđevićem.

- Stali smo na pumpu i čim sam izašao iz auta video sam Duška da se tuče s Čamberom. Uleteo sam da ga branim i udario Čambera šakom u glavu, pa nogom. Na mene je krenuo Milan Đurđević - rekao je Babić.

Priča da su seli u vozilo i krenuo je unazad, kada je Čamber prišao autu.

- Ispalio je hitac u zadnji levi točak. Pištolj je uperio prema meni. Otvorio sam vrata i ne sećam se šta sam tada uradio. Znam da me je Čamber pogodio u nogu - rekao je Babić.

Aleksa Đurđević jedini nije učestvovao u tuči. U sudnici je ispričao da su oni autom iz Laktaša išli ka Banjaluci. Usput su sreći ”mercedes C” koji je vozio Milan Đurđević i kojim im je svirao kada ih je preticao.

- Skrenuli su na pumpi i mi smo za njima. Savanović je nešto rekao, a Babić ga je uhvatio za ruku i rekao mu da ne izlazi iz auta, ali je izašao. Sve vreme sam sedeo pozadi i video da se udaraju, ali sem tri pucnja ništa nisam čuo. Nisam sve gledao, jer sam se bojao, ali sam video da Čamber jedini ima pištolj - rekao je Đurđević.

Snimak ubistva


U sudnici je pušten snimak tuče i ubistva s nadzornih kamera pumpe. Na njemu se vidi dolazak optuženih i oštećenih. U tuči učestvuju svi sem Alekse Đurđevića. Vidi se i da Čamber prvi udara Savanovića šakom u glavu. Zatim Babić udara Čambera koji pada. Prema Babiću kreće Milan Đurđević. Metež traje nekoliko sekundi, a onda Babić i ekipa vozilom pokušavaju otići s pumpe. Tad se pojavljuje Čamber s pištoljem, uperenim u Babića, koji izlazi iz vozila. Nejasno je da li pokušava da otme pištolj ili da odgurne Čamber, koji mu puca u nogu. Zatim Savanović udarcem obara Čambera, koji s poda puca u njega i Savanović ostaje nepomično da leži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!