OVO JE ZGRADA KOJU DRŽAVA PRODAJE ZA 1.500 EVRA: Najjeftiniji objekat u Srbiji, a evo šta je uračunato u cenu (FOTO)

J. L.

19. 05. 2021. u 09:48

MEĐU 28 nekretnina u 11 opština i osam gradova Srbije, koje je oglasila za prodaju, Republička direkcija za imovinu najmanje ceni kuću u Bajmoku, kod Subotice, za koju traži samo 1.554 evra.

ОВО ЈЕ ЗГРАДА КОЈУ ДРЖАВА ПРОДАЈЕ ЗА 1.500 ЕВРА: Најјефтинији објекат у Србији, а ево шта је урачунато у цену (ФОТО)

Foto: J. Lemajić

Reč je o staroj i oronuloj kući koja ima 47 kvadrata, ali u ovu cenu "ulaze" i pomoćna prostorija od 11 kvadrata kao i dvorište od gotovo dva ara. Okružena je drugim, mahom novim i sređenim kućama, a nalazi se u Trumbićevoj ulici, gotovo u centru Bajmoka.

- Za 33 evra po kvadratu vredi razmisliti, s obzirom na to da uz kuću idu lep plac i pomoćna prostorija - kaže nam Milan K. iz Bajmoka, koji živi nedaleko od kuće oglašene na prodaju. - Iskreno, ima već decenija, a možda i više da u toj kući niko ne živi, sem pokoji beskućnik koji se u nju skloni. Svi bi voleli da se to proda i da neko raskrči i uredi taj plac jer postaje izvor zaraze, a mi ne možemo ništa.

Sličnog mišljenja su i druge komšije imanja u bajmočkoj Trumbićevoj ulici, koje se nadaju da će neko u povoljnoj računici naći interes da kupi kuću. Ona je u vlasništvu države, u čijim "rukama" je, kako saznajemo, odavno. Verovatno zbog prethodno nerešenih vlasničkih odnosa.

- Makar da je novi vlasnik sruši ili obnovi, da napravi magacin ako ništa drugo, samo da redovno kosi travu i da se tu ne legu pacovi i miševi, sa kojima i mi posle muku mučimo - dodaje komšinica Eržika. - Naša ulica, u kojoj je i kuća oglašena za prodaju, izlazi pravo na školu i pijacu, u centar sela... Inače, cena nekretnina i u Bajmoku skače i ovo je stvarno povoljno. Svi navijamo da dobijemo novog komšiju i da se ovo ruglo sredi.

PONUDE DO KRAJA MAJA

DA bi učestvovali u javnom nadmetanju za državne objekte koje je ponudila Republička direkcija za imovinu, svi zainteresovani do 31. maja treba da pošalju pisane ponude i da uplate depozit. Za nekretninu u Bajmoku depozit je 154 evra. Otvaranje pristiglih ponuda zakazano je za 3. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024