ŠTA ĆE AMERIČKI VOJNICI NADOMAK BANJALUKE?! Svađa aktuelnog i bivšeg srpskog člana Predsedništva BiH zbog vežbe na Manjači

S. MILjŠENOVIĆ

19. 05. 2021. u 07:40

VOJNA vežba "Brzi odgovor 21", koja se održava na Manjači kod Banjaluke do 2. juna, a u kojoj učestvuje 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i oko 700 pripadnik američke vojske, zavadili su aktuelnog i bivšeg srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i Mladena Ivanića.

ШТА ЋЕ АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ НАДОМАК БАЊАЛУКЕ?! Свађа актуелног и бившег српског члана Председништва БиХ због вежбе на Мањачи

Foto: Arhiva "Novosti"

Dok Dodik poručuje da treba pitati Ivanića otkud američki vojnici na Manjači a ne njega, Ivanić odgovara da nema nikakve veze sa pomenutom vežbom!

- Pitaju iz PDP odakle američki vojnici na Manjači? Doveo ih Mladen Ivanić svojom odlukom i ne znam što nisu pitali njega zašto je pristao na to, jer znam da znaju da je on dao saglasnost. Ono što prećutkuju jeste da se u vežbi, koju lažno kritikuju, ne koristi oružje koje je bilo planirano, na šta je Ivanić takođe pristao - izjavio je predsedavajući PBiH.

Ivanić je oštro reagovao na prozivku Dodika.

- Na početku želim da se izvinim javnosti RS zbog rečnika koji mi inače nije svojstven i za kakav sam se uvek svojim primerom trudio da ne dominira javnim prostorom, ali sa nekim ljudima se očigledno ne može drugačije. Zatim ću reći Milorad Dodik se upetljao u vlastite kučine i laži, pokušavajući na druge svaliti odgovornost za svoje postupke - rekao je počasni predsednik PDD i nekadašnji srpski član PBiH Mladen Ivanić.

Foto: Ministarstvo odbrane BiH

Ivanić tvrdi da nema nijedne odluke koju sam ja doneo, a tiče se vežbe na Manjači.

VEŽBA NA 30 LOKACIJA

VEŽBA "Brzi odgovor 21" je sastavni deo vežbe "Defender Evropa 21", u kojoj učestvuje više od 30.000 vojnika iz 26 država, na 30 lokacija. Pored Manjače vežba će biti održana i na poligonima kod Glamoča i kasarne Dubrava kod Tuzle.

- Da postoji, ne sumnjam da bi je Dodik odavno predstavio javnosti - kategoričan je Ivanić.

On kaže da je sve jasnije koliko je Dodik obmanjivao srpski narod.

- Istorija će pokazati i da je zahtev za članstvo u NATO podneo Dodik, da on u NATO štab šalje Godišnje nacionalne planove za članstvo, odnosno ANP ili Program reformi, kako mu tepaju i da je on doveo američke vojnike da marširaju Manjačom. U tome mu nikakve laži neće pomoći - kaže Ivanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024