RUSKI LEKARI ODRŽALI PREDAVANJE U BIJELJINI: Preneli iskustva kolegama

V. Mitrić

07. 05. 2021. u 13:18

U OKVIRU trodnevne posete Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, ruski medicinski stručnjaci, direktori bolnica, održali su predavanje o značaju primene standarda u radu bolničkih ustanova u redovnim i kovid uslovima.

РУСКИ ЛЕКАРИ ОДРЖАЛИ ПРЕДАВАЊЕ У БИЈЕЉИНИ: Пренели искуства колегама

Foto: V. Mitrić

Sve predstavljene zdravstvene ustanove su akreditovane i imaju ISO 9001, ali i druge ISO standarde, koji se tiču bezbednosti, kvaliteta hrane i druge kvalitete. U okviru predavanja ruski lekari su kolegama iz Bijeljine preneli iskustva u različitim oblastima rada, načinu organizacije, od prijema bolesnika do stacionarnog lečenja.

Svoju politiku rada, misije i vizije, upravljanje i kontrolisanje zalihama lijekova, ulogu i rad medicinskih tehničara i niz drugih informacija koje su gosti iz Rusije izneli na predavanju, potvrdili su značaj standardizacije procedura koje se jednim delom sprovode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: V. Mitrić

Na kraju predavanjab direktor bolnice „Sveti Vračevi“ profesor dr Zlatko Maksimović je izrazio zahvalnost na razmeni dragocjenih iskustava ruskih kolega, “ koji će biti od velike koristi našoj zdravstvenoj ustanovi u njenom budućem radu”.  

-Kvalitet je investicija koja se uvek isplati. Jedni dolaze i prolaze, a kvalitet ostaje. Danas sam puno toga naučio. Mi idemo korak ispred drugih, kao što i vi idete korak ispred drugih u vašoj zemlji - izjavio je Maksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju