POHVALE ZA BORBU PROTIV KORONE: Ugledni ruski lekari u trodnevnoj poseti bijeljinskoj bolnici (FOTO)

V. MITRIĆ

04. 05. 2021. u 23:30

RUSKA medicinska delegacija, koja boravi u trodnevnoj poseti Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini, pohvalila je opremljenost, menadžment i rad ove zdravstvene ustanove u uslovima pandemije virusa korona.

ПОХВАЛЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Угледни руски лекари у тродневној посети бијељинској болници (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Delegacija dolazi iz šest ruskih gradova: Moskva, Tomsk, Išimbaj, Ufa, Ulan-Ude i Malajaž, među kojima je pet direktora bolnica.

- Bijeljinska bolnica je na visokom nivou organizacije, a u nekim oblastima čak nadmašuje i veće međunarodne klinike iz ugla opreme i menadžmenta. Želela bih da pohvalim rukovodioca ove bolnice koji je mogao da preuzme na sebe takvu obavezu u ovo teško vreme. Samo hrabar čovek će se odvažiti na tako nešto – rekla je za “Novosti” rukovodilac dvanaestočlane ruske medicinske delegacije Alina Petičenko.

Ona je navela da ni u Rusiji nisu bila jednostavna vremena i da je kovid napravio svima problem, nezavisno od nacionalnosti i državljanstva. Petičenko je istakla da je bijeljinski region, po procentu obolelih, na zadovoljavajućem nivou.

Direktor Fonda međunarodnog medicinskog klastera iz Moskve Svetlana Gabitova rekla je za bijeljinsku bolnicu da je opremljena najboljom i najsavremenijom opremom, da ima moćan informacioni sistem i visokokvalifikovan tim lekara koji se uspešno bore sa svim teškoćama izazvanim kovidom. Ona je izdvojila kvalitet testova i rekla da je na međunarodnom nivou fantastičan pokazatelj to što se rezultati dobijaju za četiri do 24 sata, te ocenila da je pokazatelj smrtnosti dobar, kao i kapacitet u kovid bolnici.

- Mi u Fondu međunarodnog medicinskog klastera  u Moskvi stalno analiziramo napredna međunarodna iskustva u borbi protiv pandemije I na sledeću konferenciju pozvaćemo direktora bijeljinske bolnice Maksimovića da podeli svoje iskustvo, jer imao o čemu da ispriča - rekla je Gabitova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)