RADOVAN KOVAČEVIĆ: opozicija da zarad svoje jeftine političke promocije ne zloupotrebljava ljude i borce

S. M.

28. 04. 2021. u 17:15

U SLUČAJU da je tačna informacija da opozicione partije u Republici Srpskoj animiraju borce da vrate Vladi jednokratnu novčanu pomoć, SNSD, kao vladajuća partija, ostala bi prepoznatljiva kao stranka koja brine o građanima i u skladu sa mogućnostima uvek obezbeđuje sredstva za borce, a opozicija neko ko zarad svoje jeftine političke promocije zloupotrebljava ljude i borce, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

РАДОВАН КОВАЧЕВИЋ: опозиција да зарад своје јефтине политичке промоције не злоупотребљава људе и борце

Foto Novosti

- Republika Srpska je trenutno u mogućnosti da, iako je vreme pandemije koja izaziva probleme i mnogo većim državama i ekonomijama, povodom praznika borcima obezbedi po 100 KM, a čim okolnosti to dozvole sa takvom praksom će biti nastavljeno - istakao je Kovačević. 

On je naglasio da je SNSD od dolaska na vlast, 2006. godine uduplao izdvajanja za boračke kategorije na godišnjem nivou. 

- Takve tvrdnje potkrepljene su podacima koji kažu da su izdvajanja 2006. godine iznosila 126 miliona KM, a da ćemo ove godine imati gotovo 243 miliona KM. Ono što mene zanima je koji se ingeniozni mozak dosetio takve ideje i koji borac će od toga imati korist? Od toga bolesnu korist može imati samo opozicija, koja će zajedno sa Sarajevom nastaviti da govori kako je sve u Srpskoj loše i najgore na svetu - istakao je Kovačević. 

On je podsetio da je u prethodna dva dana već obezbeđeno 18,9 miliona KM za penzionere, te da je to urađeno u najhitnijem roku kako bi penzioneri na taj novac mogu da računaju pre Vaskršnjih praznika. 

- Ukoliko se nažalost takve najave obistine i opozicija stvarno pokrene takvu akciju, u tom slučaju pozivam borce da umesto da odbiju novac od svoje Republike, odbiju da budu jeftino političko sredstvo bilo koga - poručio je Kovačević. 

Portal "Banjaluka.net" objavio je da isplatu jednokratne novčane pomoći demobilisanim borcima, opozicione stranke u Srpskoj, predvođene SDS i PDP, pokušavaju omalovažiti tako što među svojim pristalicama traže borce koji bi ovakvu pomoć vratili u koverti na adresu Vlade RS. 

Na osnovu odluke Vlade RS prava na isplatu jednokratne novčane pomoći imaju svi demobilisani borci od prve do pete kategorije, koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći