NAZOR NAD MODRIČOM: Na sednici Skupštine opštine odlučeno da se kupe savremene video kamere

V. BLAGOJEVIĆ

27. 04. 2021. u 22:53

NA sednici Skupštine opštine Modriča donesena je odluka o kupovini deset video kamera koje će biti postavljene na ulazima i izlazima iz Modriče.

НAЗOР НAД МОДРИЧОМ: Нa сeдници Скупштинe oпштинe oдлучeнo дa сe купе савремене видeo кaмeре

Foto: V. Blagojević

Kamere su osposobljene za dnevno i noćno snimanje. Deo kamera biće postavljen i u užem gradskom delu Modriče. Kako je rečeno tim kamerama će se poboljšati lična i imovnska bezbednost građana.

Odbornici Skuštine opštine Modriča prihvatili su ostavku Darka Stefanovića, direktora Doma zdravlja, koju je podneo iz privatnih razloga i na njegovo mesto imenovana je Gordana Knežević. Takođe smenjena je i Sandra Tošanović direktorka Turističke organizacije Modriča a na njeno mesto imenovana je Darija Vidaković. Odbornici skupštinske većine na čelu sa SDS-om nisu prhvatili izveštaje o radu javnih preduzeća Sportske dvorane, Centra za socijalni rad, Državne apoteke, Razvojne agencije i Turističke organizacije Modriča

Siniša Nikić „odmetnik“ iz DNS-a, odbornik koji je za desetak godine promenio „dresove“ nekoliko partije nakon neprihvatanja izveštaja o radu javnih ustanova, nazvao je aktuelnu vlast manipulatorskom i populističkom.

- Ovo je dokaz da je vaša politka zasnovana na opštoj manipulaciji i populizmu. Ovo je sramota za Modriču i to je moj razlog ove ljutnje. Priznajem i mi smo grešili u predhodnoj vlasti ali ovo je još jednom ponavljam čista manipulacija - rekao je ljutito Nikić.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović nije naseo na Nikićeve provokacije.

- Znam da vas boli to što nije usvojen izveštaj o radu Sportske dvorane na čijem čelu je Vaš poltički kadar. Vi morate shvatiti da se politike menjaju i sa te strane razumem vaše nezadovljstvo. Politike nose promene, donose nove ljude, nove ideje. Samo da vas podsetim da ste Vi oborili moje predloge kandidata za sastav mog kabineta bez ikakvog obrazloženja na prvoj sednici SO, a sada tražite neka obrazloženja. Koliko godina rukovodite sportskom dvoranom i još niste pokrenuli pitanje legalizacije tog objekta – naglasio je Radulović.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Modriča „nova“ opštinska vlast jednoglasno je usvojila izvještaj o radu za prošlu godinu bivšeg načelnika opštine Mladen Krekića iz SNSD i predhodnog saziva Skupštine opštine čiju većinu su činili SNSD, DNS i SPRS..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024