VAŽNI DANI ZA SOKOLAC: Završen projekat Gradske kuće i spomenika patrijarhu Pavlu (FOTO)

S.M.

27. 04. 2021. u 19:38

NAKON idejnog rešenja završen je i glavni projekat Gradske kuće Sokolac sa trgom i spomenikom patrijarhu Pavlu, a koji potpisuje Projektni studio „Motika“, našeg mladog ali i te kako afirmisanog arhitekte Novice Motike, izjavio je za "Novosti" načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je pojasnio da su ranije rešeni imovinsko-pravni odnosi, te je sve spremno za početak gradnje.

ВАЖНИ ДАНИ ЗА СОКОЛАЦ: Завршен пројекат Градске куће и споменика патријарху Павлу (ФОТО)

Foto: Opština Sokolac/Ustupljene fotografije

Ističe da su ovo veliki i važni dani za Sokolac.

– Nakon sastanka sa renomiranim arhitektom Novicom Motikom koji mi je predstavio Glavni projekat Gradske kuće, trga i spomen obeležja na Sokocu koji se nalazi u završnoj fazi realizacije, mogu da kažem da će se gradnjom ovog zdanja dodatno podići duh naših građana, što je vidljivo i sada kada predstavljamo ovaj projekat.Kada krene gradnja naša građevinska industrija će dobiti podstrek i dodatni impuls. Samom izgradnjom dobićemo nove kulturne i društvene vrednosti,uveren je Bjelica.

Kaže da prepreke nema za kandidovanje ove investicije prema potencijalnim sufinansijerima jer je kompletirana projektna dokumentacija.

Foto: Opština Sokolac/Ustupljene fotografije

 

Bjelica takođe podseća da je već uputio zahteve nadležnim ministarstvima, pozive i apele ka institucijama da se uključe i podrže ovaj projekat.

– Zašto je važna izgradnja ovog zdanja ne samo za Sokolac i Istočno Sarajevo, već i za čitavu RS pa i srpstvo uopšte uveren sam da nikome u Srpskoj ne moramo posebno objašnjavati. Izgradnjom Gradske kuće Sokolac, ovaj dio Srpske dobija pozorište, bioskop, galeriju, a biblioteka, koja uskoro slavi sto godina, bolje uslove i više prostora za rad.

Republika Srpska u celini, izgradnjom planirane Spomen sobe dobija kompletiran memorijalni centar Vojničko spomen groblje Mali Zejtilnik, potom Muzej Glasinca i Romanije, kao sponu prošlosti ovog naroda sa prošlošću ovog prostora i njegovom Glasinačkom kulturom,ističe načelnik opštine Sokolac.

Foto: Opština Sokolac/Ustupljene fotografije

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)