PREDLOŽEN PRITVOR SUDIJI PEJOVIĆU: Uhapšen zbog primanja mita od 1.000 evra

O. M.

22. 04. 2021. u 18:24

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Nebojši Pejoviću, sudiji Osnovnog suda u Banjaluci, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР СУДИЈИ ПЕЈОВИЋУ: Ухапшен због примања мита од 1.000 евра

Foto: Skrinšot ATV

Portparol tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je sudija tokom dana saslušan, a o pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke ili da će uništiti dokaze - rekla je Tojagić.

Ona pojašnjava da se Pejoviću na teret stavlja da je od vlasnika jednog privrednog društva tražio i 21. aprila primio novčani iznos od 1.000 evra.

- Osumnjičeni je za taj iznos nudio pomoć i povoljan ishod postupka za privredno društvo oštećenog S. H. koji je podneo zahtev za upis društva u sudski registar kod Okružnog privrednog suda u Banjaluci - rekla je Tojagić.

Nezvanično saznajemo da S. H. zbog određenih problema sa nazivom preduzeća nije uspevao da registruje firmu, pa mu je Pejović obećao da će mu to "srediti" za iznos od 1.000 evra. Dogovorili su sastanak na kojem je oštećeni Pejoviću predao novac, ali je prethodno sve prijavio i sudiju je SIPA uhvatila na delu i uhapsila ga nakon primopredaje novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći