ZA MLADOŽENJU IZ SAD PLATILA 12.000 MARAKA: Prevarena Dobojka - ostala beza novca, ali i bez budućeg muža!

O.M.

20. 04. 2021. u 11:38

ŽENA iz Doboja prijavila je policiji da je ostala bez 12.000 KM, ali i bez mladoženje - "vojnika iz SAD", s kojim se duže vreme dopisivala na Fejsbuku, a koji joj je obećao da će je oženiti.

ЗА МЛАДОЖЕЊУ ИЗ САД ПЛАТИЛА 12.000 МАРАКА: Преварена Добојка - остала беза новца, али и без будућег мужа!

Foto: Depositphotos

U PU Doboj navode da je "mlada" juče prijavili policiji da ju je prevario nepoznati muškarac koji joj se predstavio kao "vojnik SAD-a" koji se trenutno nalazi u Siriji.

- Oštećena je s njim kontaktirala preko Fejsbuka i dogovorili su da će se venčati. Muškarac je obećao da će doći kod nje na područje Doboja, ali će joj prethodno poslati paket u kome su se nalazili navodni papiri potrebni za venčanje, kao i veća količina novca - saopšteno je iz PU Doboj.

U policiji pojašnjavaju da je "mladoženja" ženi obećao da će taj paket na njenu kućnu adresu doneti njegov agent.

- Navodni agent joj se javio iz Sarajeva i rekao da je potrebno da mu preko Vestern juniona uplati 12.000 KM kako bi platio carinu za paket. Ne sumnjajući ništa žena je uplatila traženi novac, da bi ubrzo shvatila da je bila žrtva prevare - navode u policiji.

Sa celim slučajem upoznato je dobojsko tužilaštvo i pokrenuta je istraga kako bi se otkrilo ko stoji iza prevare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Doris

20.04.2021. 12:41

Tipična prevara preko durštvenih mreža! Počinilac neće nikada biti pronađen jer se obično nalazi negde u Africi, najčešće u Nigeriji. Sve slike i likovi si lažni. O ovakvim slučajevima se u Zapadnoj Evropi nadugačko i naširoko piše. Policija stalno upozorava. Novac NIKADA ne uplaćivati. Ako je dogovor o ličnoj predaji novca preko posrednika, onda obavijestiti policiju i taj koji je došao po novac bude uhvaćen, najčešće je to na aerodromu.

milovan

20.04.2021. 16:38

Nije nju nitko prevario. Ona je dala pare. I meni je bas drago da joj se tako nesto dogodilo. Nema one stvari u Republici Srpskoj,Srbiji,BiH,Hrvatskoj. Nego hoce Americkog ubicu. E eto joj sada.

giga

20.04.2021. 19:52

Trebala je dati još para da bi bila još veća budala. Treba joj amerikanac, vojnik, za koje i sami ameri kažu da su malo priglupi tj. niža intelektualna klasa.