PODRŠKA FIRMAMA ZBOG OTEŽANOG POSLOVANJA: Vlada RS dodeliće podsticaje, a evo i pod kojim uslovima

S. M.

14. 04. 2021. u 20:01

VLADA Republike Srpske je usvojila Uredbu o postupku dodele podsticaja za direktna ulaganja, s ciljem podrške firmama u otežanim uslovima poslovanja izazvanim pandemijom.

ПОДРШКА ФИРМАМА ЗБОГ ОТЕЖАНОГ ПОСЛОВАЊА: Влада РС доделиће подстицаје, а ево и под којим условима

Foto: Vlada RS

Pravo na podsticaj ostvaruje se po osnovu projekta, koji podrazumeva nabavku savremenih tehnologija i opreme (nove ili korišćene), i razvoj i inovaciju.

Maksimalni iznos podsticaja za projekte vrednosti do 250.000 KM iznosi 50.000 KM, a za projekte veće od 250.000 KM maksimalan iznos podsticaja je 100.000 KM.

Planirana sredstava za dodelu podsticaja iznose četiri miliona maraka, a javni poziv za dodelu sredstva će biti raspisan u drugoj polovini aprila i biće otvoren 30 dana, izjavio je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS.

- S obzirom na to da se savremene tehnologije ubrzano menjaju, nabavka nove opreme, kao i inovacije su uslov za rast i razvoj domaće privrede kako bi išle ukorak sa zahtevima tržišta koje očekuje kvalitetan proizvod i podizanje usluga na jedan viši nivo - istakao je ministar.

Investicije u tehnologiju su važne naročito u oblasti prerađivačkke industrije u kojoj se odvijaju složeniji procesi proizvodnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju