DOKTOR NEGIRAO OBLJUBU: Suđenje nekadašnjem načelniku Klinike za anesteziju, njegov DNK na naočarima pacijenta i čaršavu

O. M.

13. 04. 2021. u 11:47

DOKTOR Darko Golić, nekadašnji načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC Republike Srpske, negirao je krivicu u Osnovnom sudu u Banjaluci po optužnici za polno uznemiravanje pacijenta, koji nije bio pri svesti.

ДОКТОР НЕГИРАО ОБЉУБУ: Суђење некадашњем начелнику Клинике за анестезију, његов ДНК на наочарима пацијента и чаршаву

Foto: O. Matavulj

Golić je u sud došao u pratnji advokata Jadranke Ivanović. Pre sudijom za prethodno saslušanje Spasenom Kelemanom kratko je rekao da nije kriv i u narednom periodu biće zakazan početak glavnog pretresa.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara 2020. godine u periodu od 19 do 22 časa u šok-sobi UKC RS, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predelu lica.

U optužnici se navodi da je Golić delo počinio u nameri zadovoljavanja polnih strasti, iskorišćavajući nemoć pacijenta koji je zbog povrede glave bio na intenzivnoj negi sa rukama vezanim za krevet, radi sprečavanja samopovređivanja, nakon što se probudio iz kome posle teške saobraćajne nesreće.

- Pacijent je bio izvan svesti, a optuženi je u svojstvu načelnika i doktora oštećenog ljubio u predelu glave i lica - navodi se u optužnici.

Foto: Printscreen

U ranoj fazi istrage Golić se teretio za obljubu nad nemoćnim licem, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora. U međuvremenu je delo prekvalifikovano u polno uznemiravanje, koje se goni isključivo na predlog žrtve.

UZNEMIRENJE

U DOKUMENTIMA iz istrage navodilo se da je pet svedoka videlo Darka Golića da ljubi pacijenta u usta. Pojedinci su opisivali da je Golićevim ulaskom u sobu pacijentu puls skakao do 150, dok je supruga oštećenog svedočila da joj je muž bio vidno uznemiren u prisustvu optuženog.

Nakon hapšenja Golić je mesec dana proveo u pritvoru, a tokom istrage se branio ćutanjem. U rešenju za pritvor navođene su izjave više svedoka, medicinskog osoblja s klinike, koji su tvrdili da je pacijent imao ugrize po vratu, i da su na postelji njegovog kreveta uočili krv i druge tragove koji su ukazivali na seksualno zlostavljanje. Istragom je utvrđeno i da je Golićev DNK pronađen na naočarima pacijenta, čaršavu, kao i peleni za odrasle.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ljuba

13.04.2021. 17:58

Ово је заиста срамота, не само што је Др. Голић из часне и поштене породице, којој и сам припадам, него сигурно да није толико изопачен, да не би био у стању да обузда своје страсти, него да га надвладају исте па навалио на немоћног пацијента и уз све то оставио непобитне трагове а и толико сведока. То нису приче за малу децу, него за идиоте, за верне пратиоце ријалитија. Неда цела прича смрди на оне задње намештаљке неистомишљеницима и у борби за додворавање моћницима, како би се напредовало. Хоће ли се ико од тих који га кривооптужују застидети, па заиста хришћански признати, учиних неправду, али није касно да је исправим и оперем образ.