INSPEKTORKA U RS PRIZNALA KRIVICU: Pristala na godinu dana zatvora zbog uzimanja mita sa Nenadom Grujićem

O. M.

09. 04. 2021. u 12:48

JELENA Florjan, suspendovana inspektorka PU Banjaluka, sklopila je sporazum o priznanju krivice i pristala da bude osuđena na godinu dana zatvora jer je zajedno sa Nenadom Grujićem primila mito u iznosu od 20.000 KM.

ИНСПЕКТОРКА У РС ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ: Пристала на годину дана затвора због узимања мита са Ненадом Грујићем

Foto: Novosti

Sporazum je prihvatio Okružni sud u Banjaluci, a presuda će biti izrečena u utorak. Postupak je razdvojen u odnosu na Grujića, kojem će suđenje početi ispočetka.

Tužilaštvo RS Grujića i Florjanovu tereti da su, radeći kao inspektori za privredni kriminalitet, u februaru prošle godine od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića zahtevali novčani iznos od 30.000 maraka.

- Grujić je 18. feburara od Vidića primio 20.000 KM da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše radnju koju ne bi smeli izvršiti, a nakon što su duže vreme preduzimali radnje po anonimnoj krivičnoj prijavi protiv njega. Ostatak novčanog iznosa od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora Srednjoškolskog doma - navodi se u optužnici.

Grujić je uhapšen nakon što je od Vidića primio mito u označenim novčanicama, a primopredaju je pratila policija. Tokom akcije Vidić je iskazao veliku hrabrost jer ne samo da je prijavio prljave inspektore, već je učestvovao u režiranoj predaji novca Grujiću, da bi odmah nakon toga u dogovoru sa istražiocima otišao u službene prostorije PU Banjaluka kako bi ga Florjanova saslušala u svojstvu osumnjičenog u istrazi koju su optuženi protiv njega vodili.

Ona je tokom saslušanja i uhapšena nakon čega je pretresena i službena kancelarija koju su optuženi koristili u PU Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)