OŠTRO UPOZORENJE UGOSTITELJA RS: Na izdisaju smo, ne snosimo odgovornost za proteste!

S.M.

04. 04. 2021. u 12:27

UDRUŽENJE poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "Horeka" saopštilo je da je ugostiteljstvo došlo do samog izdisaja nakon najnovijih mera otvaranja svih privrednih delatnosti, osim ove, te da su iscrpili sve mogućnosti pregovora s Vladom Republike Srpske.

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ УГОСТИТЕЉА РС: На издисају смо, не сносимо одговорност за протесте!

Foto D. Pozderović

-Udruženje Horeka, mada voljno, ne vidi mogućnost razgovora s Vladom na dosadašnji način, bez konkretnih rešenja jer ne želi da bude brana između vlasti i nezadovoljnih poslodavaca i radnika, koji su gladni ili na ivici gladi, kao i čitave njihove porodice", saopšteno je iz ovog udruženja.

Iz "Horeke" napominju da "od danas ne snose nikakvu odgovornost za sve posledice i eventualne masovne proteste ugostitelja Republike Srpske".

Iz ovog udruženja poručuju da ne radi 12.000 ljudi, koji neće dobiti platu, niti platiti račune i ostale fiksne troškove, kao i da je ugroženo 30.000 članova njihovih porodica.

-Obećanjem Vlade Republike Srpske da će im biti plaćen doprinos za mart, svi su imali strpljenja, mada ne i platu od koje se živi, ali su se solidarisali i rekli - u redu, strpićemo se sedmicu ili dve. Sada je april. Otvoreno je sve, osim ugostiteljstva, navedeno je u saopštenju.

Iz "Horeke" pitaju ko će od ugostitelja i odakle platiti zakup lokala, pretplatu za internet, kablovsku TV, fiskalnu kasu, obezbjeđenje, registracije vozila, održavanje inventara, kao i od čega će živjeti porodice ugostitelja, da li od šalterske prodaje kafe slučajnim prolaznicima.

-Horeka potpuno, ne samo da razume epidemiološku situaciju, već punu godinu dana štiti i radnike i goste, ulažući novac da bude dio odbrane protiv pandemije, na razne načine, ali moramo i mi i naše porodice da živimo i preživimo, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)