PRIMER U PRNJAVORU: U „Našoj prodavnici“, uz pomoć Opštine, prodaju koziji sir, med, vina, brašna i drugih 150 domaćih specijaliteta (FOTO)

N.Đurić

03. 04. 2021. u 18:49

U CENTRU Prnjavor svečano je otvorena „Naša prodavnica“ u kojoj više od 25 isključivo ovdašnjih proizvođača kupcima nudi više od 150 domaćih specijaliteta.

ПРИМЕР У ПРЊАВОРУ: У „Нашој продавници“, уз помоћ Општине, продају козији сир, мед, вина, брашна и других 150 домаћих специјалитета (ФОТО)

FOTO: N. Đurić

Sa nizom olakšica osnivač „Naše prodavnice“ je Opština, kako se čulo, u opštem interesu proizvođača i kupaca, ali i promociji ove krajiške opštine.

U ovom, kako sami kažu, jedinstvenom i na jednom mestu prodajnom prostoru, proizvođači nude koziji sir, med, organska brašna, vina i razne druge vrhunske proizvode karakteristične za ovaj kraj. Na ovaj nači i na jednom mestu, njihovi proizvodi nalaze lakši put do mnoštva kupaca, optimisti su prnjavorski proizvođači.

Gordana Đurđević, iz „Pčelarije Đurđević“, napominje da su do sada svoje proizvode vrhunskog kvaliteta mahom prodavali na kućnom pragu, ali da će to ubuduće činiti i putem „Naše prodavnice“ - u opštem interesu.

FOTO: N. Đurić

– Opština je na sebe preuzela troškove zakupa i oslobađanja od marže, tako da će proizvođači skoro godinu dana biti oslobođeni bezmalo svih toškova. Cilj nam je da pomognemo i malim proizvođačima i kupcima, ali i da promovišemo našu opštinu-ističe načelnik prnjavorske opštine, Darko Tomaš.

Inače, proizvođači koji žele da izlažu svoje proizvode u “Našoj prodavnici“ moraju imati potvrde o hemijskoj i bakteriološkoj ispravnosti svojih proizvoda, i njihova delatnost mora biti registrovana u Prnjavoru.

FOTO: N. Đurić

SMANjENI TROŠKOVI

Poljoprivredni proizvođač Zlatko Jokić ističe da je otvaranje prodavnice sa domaćim proizvodima pomak posebno za male proizvođače koji tek pokreću samostalan posao.

- „Našom prodavnicom“ otvaraju nam se vrata tržišta uz minimalne troškove distribucije - kaže Jokić, čija se porodica na farmi u Velikoj Ilovi, uz biljnu organsku proizvodnju, bavi i proizvodnjom mleka.

- Izlažemo pet vrsta sertifikovanog brašna–kukuruzno, raževo, pšenično, heljdino i speltino.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći