REGISTRACIJA NA JEDAN KLIK: Brčko distrikt BiH uveo elektronski sistem sa podacima o firmama

M. D.

03. 04. 2021. u 06:08

SIMBOLIČNOM video-konferencijom promovisan je integrisani elektronski sistem za registraciju firmi i preduzetnika u Brčko distriktu BiH, čiju izradu je finansirala Ambasada Britanije u Sarajevu.

РЕГИСТРАЦИЈА НА ЈЕДАН КЛИК: Брчко дистрикт БиХ увео електронски систем са подацима о фирмама

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta

Portal e-Registar je rezultat dugogodišnjeg reformskog procesa ostvarenog kroz Projekat poboljšanja poslovnog okruženja koji sprovodi Svetska banka i ima za cilj da pruži brže, jeftinije i transparentnije usluge privrednicima i građanima u BiH.

Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta, istakao je da ovaj sistem promoviše efikasniju i bržu proveru podataka kojima raspolaže javna uprava.

- Na ovaj način preduzetnici su oslobođeni prikupljanja značajnog broja dokaza, a time i plaćanja taksi za njihovo izdavanje ili overavanje. Ovim se obezbeđuje veća produktivnost i skraćuje vreme potrebno za registraciju - rekao je Kadrić.

Za predsednika brčanskog parlamenta Sinišu Milića uspostavljanje integrisanog elektronskog sistema od ključne je važnosti za izgradnju poverenja građana i privrede u institucije.

Britanski amabasador Met Fild izrazio je zahvalnost Vladi Brčko distrikta što je prepoznala važnost reformi.

- Jednošalterski sistem bi trebalo da otkloni birokratske prepreke, i da pomogne perspektivnim preduzetnicima u registraciji novih firmi na brži i jeftiniji način - rekao je Fild.

Sistem je jednostavan za korišćenje, ne zahteva posetu bilo kojem šalteru, a pristupa mu se putem bizreg.osbd.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije