HUMANI ŠVAJCARCI POMAŽU MODRIČI: Uz dečji centar, obdanište i kafeteriju, do kraja godine i zatvoreni bazen

V. BLAGOJEVIĆ

30. 03. 2021. u 18:11

PREDSTAVNICI švajcarske Fondacije "Sunce Obervalisa - za decu našeg sveta" boravili su u poseti opštini Modriča, gde su sa rukovodstvom opštine razgovarali o pomoći za izgradnju gradskih bazena.

ХУМАНИ ШВАЈЦАРЦИ ПОМАЖУ МОДРИЧИ: Уз дечји центар, обданиште и кафетерију, до краја године и зaтвoрeни бaзeн

Foto. V. Blagojević

Kako je rečeno nakon sastanka planirana je izgradnja zatvorenog bazena u sklopu Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama i dečijeg vrtića, koji su takođe izgrađeni sredstvima švajcarske humantarne Fondacije. Prema projektu planirana je izgradnja dva zatvorena bazena od kojih bi jedan bio namenjen deci i neplivačima, a drugi bi bio veliki komercijalnog tipa. Predviđeni kapacitet bazena je 120 korisnika koji bi u isto vreme mogli biti u objektu .Ukupna korisna površina kompleksa bazena sa svlačionicama, kafićem, radnim kancelarijama je 2.400 metara kvadratnih, dok je vodena površina oba bazena 1.700 kvadrata.

- Ono što smo do sada radili, obdanište, dečiji centar za decu sa posebnim potrebama, kafeteriju, sve je usko vezano sa potrebama dece. Učestovaćemo sa određenim sredstvima i za izgradnju bazena za potrebe te dece. Ne možemo raditi druge projekte osim one koji su vezani za decu, pogotovo za decu sa posebnim potrebama. To je misija naše humanitarne fondacije - rekao je Josef Fuks, predsednik Fondacije "Sunce Obervalisa - za decu našeg sveta".

Foto. V. Blagojević

U razgovoru sa novim rukovodstvom opštine Modriča dogovarana je lokacija za objekat bazena. Ponuđena lokacija između stadiona i sportske dvorane ne odgovara Fondaciji, tako će najverovatnije bazen biti izgrađen uz dečiji vrtić ispred sportske dvorane. Tako bi sva četiri objekta čiju su gradnju finansirala švajcarska humanitarna organizacija činila svojevrsni “Obervalis grad”.

- U principu smo se sve dogovorili. Planirano je da bazen bude završen do kraja godine. Neka procena koja se čula na današnjem sastanku, gradnja bazena prelazi dva miliona maraka. Očekujemo da će brzo biti gotov građevinski projekat kada će se znati konačna cifra. Nakon toga ćemo održati još jedan dogovor sa gospodinom Fuksom, i ostalim predstavnicima Fondacije kako bi definisali i njihovo konačno učešće u ovom projektu- rekao je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Foto. V. Blagojević

Po rečima Radulovića opština Modriča će učestovati u izgradnji bazena sa 1,2 milion maraka kreditnih sredstava, obezbediće građevinsko zemljište i potrebnu dokumentaciju za gradnju. Inače Švajcarska humantran Fondacije "Sunce Obervalisa - za decu našeg sveta“ do sada su za izgrdanju Dnevnog centra, kafetrije – slastičarne i obdništa donirala više od 800 hiljada evra.

Foto. V. Blagojević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja