DEZINFIKCIJA U MODRIČI: Odluka Štaba za vanredne situacije sprovedena u delo u Modriči

Vid Blagojević

24. 03. 2021. u 16:44

NA osnovu naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije i odluke opštinskog Štaba za vanredne situacije, u Modriči je obavljena dezinfekcija školskih i javnih ustanova.

ДЕЗИНФИКЦИЈА У МОДРИЧИ: Одлука Штаба за ванредне ситуације спроведена у дело у Модричи

Foto: Vid Blagojević

Dva kvalifikovana i specijalno opremljena tima Republičke uprave civilne zaštite obavili su dezinfekciju  Srednjoškolskog centar „Jovan Cvijić“, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Sutjeska“ i svih područnih osnovnih škola na selima, zatim prostor Opštine Modriča, Sportske dvorane, Centar za socijalni rad, Turistička organizacija, Razvojna agencija, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i ostali javni prostor. Dezinfkcija je izvršena preparatom Sanosil, koji uništava mikorganizme i tako stvara bezbedan prostor za boravak ljudi.

Foto: Vid Blagojević

- Ovaj prepart je sertifikovan za  dezinfekciju koju obavlja Civilna zaštita Republike Srpske. On deluje i uništava sve mikrorganizme, bakterije i viruse. Posle tretmana ovim sredstvom i svim prostorima koji su tretirani  mora biti odsustvo ljudi najmanje 3 do 4 časa, jer snasonil ipak ima neka produžena djestva i na ljude. Očekujemo da će efekat biti dobar, što  znači da ćemo jedno izvesno vreme imati siguran radni prostor za boravak radnika i dolazak stranaka u dezinfikovane ustanove.- zaključio je  Željko Terzić  samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u opštini Modriča.

Narednih dana po zaključku opštinskog Štaba za vanredne situacije sva privredna   preduzeća dužna su da obave dezinfekciju radnog prostora. Takođe  je zaduženo preduzeće „Komunalc“ da redovno pere i održava čiste gradske ulice. Inače ovo je od početka pandemije  osma po redu celovita dezinfekcija javnog prostora, radnih i javnih površina. Pet dezinfekcija obavili su opštinski timovi civilne zaštite a tri timovi Repuličke uprave civilne zaptite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)