BIJELJINA DOMAĆIN BICIKLISTIMA: Nema odlaganja trke Beograd - Banjaluka

V. M.

27. 03. 2021. u 11:25

GRAD Bijeljina biće 23. aprila domaćin Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“, koja se održava petnaestu godinu zaredom.

БИЈЕЉИНА ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИМА: Нема одлагања трке Београд - Бањалука

Foto: V.M.

Veoma mi je drago da je gradonačelnik Bijeljine prepoznao ovu trku kao međunarodni događaj i pružio nam podršku u organizaciji, istakao je organizator i direktor trke Vladimir Kuvelja.

Ovogodišnja trka startuje iz Beograda kao i proteklih nekoliko godina, prva etapa se vozi od Beograda do Šapca. Druga etapa kreće iz Obrenovca preko Pavlovića mosta i cilj je u Bijeljini.

- U Bijeljini trku završavamo sa popularnim krugovima kao i prošle godine, što se pokazalo kao odličan potez, jer je publika imala priliku da isprati bicikliste ne samo pri ulasku u grad, nego i tokom njihove trke kroz centar. Bijeljina je jedini grad ove godine u kojem će biti i start i cilj etape - rekao je organizator i naglasio da je značaj ove sportske manifestacije veliki, između ostalog, i zbog toga što će biciklisti preći granicu bez zaustavljanja.

Olimpijac u biciklizmu Ivan Stević ponosan je što su Srbija i Republika Srpska, uprkos teškim epidemiološkim uslovima, uspele da organizuju trku i ove godine, jer ih je većina evropskih država otkazala.

Zato je ove godine još veće interesovanje za učešće u trci. Više od 30 država je zainteresovano za nju, a maksimalan broj učesnika je prijavljen. Sportske ekipe iz svijeta vjeruju nam kao ozbiljnom organizatoru i očekujemo veliki sportski spektakl u Bijeljini - poručio je Stević.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izrazio je veliko zadovoljstvo što Bijeljina i ove godine nastavlja tradiciju i promociju biciklizma kao profesionalnog sporta i zdravog načina života.

- Želimo da upravo na ovakvim sportskim spektaklima mapiramo Bijeljinu kao grad sporta i budućnosti. Ova trka ovjekovječiće ne samo grad Bijeljinu, nego i celu Republiku Srpsku. Takođe, ovo je i primer kako se specijalne i paralelne veze sa našom Srbijom unapređuju“, ocenio je Petrović.

Čelni čovek Bijeljine napomiljnje da će ovaj sportski događaj biti prilika da se upotpuni turistička ponuda i unapredi privredni potencijal, naročito u ugostiteljskom sektoru, koji trpi veliku štetu zbog posledica virusa korona.

Treća etapa kreće iz Bijeljine 24. aprila i vozi se do Vlasenice, gde je cilj. Poslednja, četvrta etapa startuje iz Prijedora do Banjaluke, u kojoj je završni cilj ovogodišnje trke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći