MOGUĆE OTPUŠTANJE RADNIKA: Epidemiološke mere ugrožavaju poslovanje, apel poslodavcima u RS

S.M.

18. 03. 2021. u 12:23

EPIDEMIOLOŠKE mere u RS ugrožavaju rad ugostitelja, a njihovo pooštravanje za posledicu bi imalo otpuštanje između 1.000 i 2.000 radnika u ugostiteljstvu.

МОГУЋЕ ОТПУШТАЊЕ РАДНИКА: Епидемиолошке мере угрожавају пословање, апел послодавцима у РС

Foto: Novosti

Usledilo bi i gašenje velikog broja subjekata koji posluju u ovoj delatnosti, poručili su iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva RS Horeca.

 – Skraćivanjem radnog vremena ili zatvaranjem objekata, ne bismo mogli plaćati plate radnika, obaveze prema državi, dobavljačima. Imamo najavu da će mere biti pooštrene, pa molimo nadležne da razmotre da li smo mi ti koji utičemo pogoršanje epidemiološke situacije, rekao je predsednik ovog udruženja Dalibor Šajić.

Kako kaže, ako dođe do pooštravanja mera, ugostitelji će od države tražiti određenu nadoknadu.

Foto: Novosti

 

 – U ovoj delatnosti je zaposleno oko 14.000, a indirektno preživljava oko 50.000 ljudi. Smatramo neprihvatljivim donošenje restriktivnijih mera, bez obzira da li se radi o skraćenju radnog vremena ili zabrane rada, naglašava Šajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)