IZBO SUPRUGU U RESTORANU: Potvrđena optužnica protiv Staniše Glavendekića (51) za zločin u Prnjavoru

N. ĐURIĆ

16. 03. 2021. u 17:14

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Staniše Glavendekića (51) kojom se tereti za pokušaj ubistva svoje supruge Dragosave Glavendekić (48), iz prnjavorskog sela Paramije, koju je nožem izbo po vratu i leđima.

ИЗБО СУПРУГУ У РЕСТОРАНУ: Потврђена оптужница против Станише Главендекића (51) за злочин у Прњавору

ZAHVALNOST Žrtva napada i njeni spasioci, Foto N. Đurić

Kako su "Novosti" pisale, zločin se dogodio 17. decembra prošle godine u restoranu hotela "Evropa", u ulici Svetog Save u centru Prnjavora.

U optužnici se navodi da Staniša od maja 2020. godine nije živeo sa suprugom. Kada ju je sreo u centru Prnjavora pozvao ju je na piće. U prvi mah ona je odbila da sedne s njim, govoreći kako mora da ide kod stomatologa, ali je Staniša više puta pozivao i insistirao da popiju piće. Dragosava je, na kraju prihvatila poziv i sela sa njim za sto.

- Tokom razgovora optuženi je naglo ustao od stola. Pod bitnim uticajem zavisnosti od alkohola, u pijanom stanju sa oko dva promila alkohola u krvi, sa umišljajem je pokušao ubiti oštećenu - navodi se u optužnici.

SREĆA U NESREĆI

PRAVU sreću u toj nesreći, kako su "Novosti" pisale, imala je žrtva Dragosava Glavendekić, majka njihove troje dece, da su u trenutku napada sada njenog za to optuženog supruga Staniše Glavendekića za obližnjim stolom sedeli penzionisani kriminalistički inspektor i poznati džudista Živko Žika Milijaš (57) i Nedo Božunović (35). Oni su uspeli da razoružaju razjarenog supruga i na podu zadrže do dolaska policije, dok je krvava supruga uspela da umakne u Hitnu pomoć Doma zdravlja.

Navodi se da je Staniša iz džepa izvadio nož, sa oštricom dugačkom 20 centimetara.

NAPAD Mesto gde se odigrala krvava drama, Foto N. Đurić

- Prišao je oštećenoj dok je sedela, te joj nožem zadao dva uboda u zadnju stranu vrata, usled čega je D. G. zadobila telesne povrede u vidu dve ubodne rane na zadnjoj strani vrata. Nakon toga su im pritrčali Ž. M. i N. B., koji su sedeli za susednim stolom, uhvatili ga za ruku, oborili i zadržali do dolaska policije - navodi se u optužnici.

Dok su se oni borili sa optuženim Dragosava je otrčala do zgrade Doma zdravlja u Prnjavoru. Nakon ukazane pomoći prevezena je u UKC Republike Srpske gde je operisana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)