NEPOVOLJNA SITUACIJA U BIJELJINI: Gradski štab upozorio - najveći broj zaraženih ima tešku kliničku sliku

V. Mitrić

05. 03. 2021. u 19:54

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina nepovoljna je, sa tendencijom pogoršanja – saopšteno je nakon vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

НЕПОВОЉНА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Градски штаб упозорио - највећи број заражених има тешку клиничку слику

Foto: V. Mitrić

U protekla 24 časa broj novoobolelih u Bijeljini je 20, u Kovid-bolnici trenutno je na lečenju 39 pacijenata, 19 je životno ugroženo, a 12 na respiratoru.

- Povećan je broj prijema na bolničko lečenje, a najveći broj zbrinutih ima tešku kliničku sliku – istakao je komandant Štaba, gradonačelnik Ljubiša Petrović, dodajući da zabrinjava povećanje broja oboljelih mlađe životne dobi sa težom kliničkom slikom.

Broj trenutno aktivnih slučajeva na području grada je 236, a među njima je i troje dece školskog uzrasta – podaci su iz bijeljinskog Doma zdravlja i Bolnice „Sveti Vračevi“.

Petrović je rekao da vakcinacija stanovništva počinje u ponedeljak, i da je Dom zdravlja i kadrovski i organizaicono spreman za te aktivnosti.

Na sednici je razmatrana i mogućnost zatvaranja Kovid-bolnice u Dvorovima i doneta je odluka da ona, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ipak, do daljnjeg ostane u radu.

Gradski štab uskladio je sve mere sa republičkim, prema kojima se, između ostalog,  zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 ljudi, rad fitnes centara, organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni procesi  i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija  i sportista svih uzrasta, osim prefesionalnih,  organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, a   ograničava se broj prisutnih osoba u ugostiteljskim objektima. U skladu sa propisanim merama, obavezuju se sugrađani da nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru  i da se pridržavaju fizičkog rastojanja od dva metra, pa im se preporučuje da na otvorenom prostoru, takođe, koriste masku, ukoliko nije moguća fizička distanca.

Gradonačelnik je ocenio da su pojedine  mere Republičkog štaba za vanredne situacije nelogične, poput zabrane održavanja treninga, a  istovremenog dopuštanja okupljanja  u kafićima.

- Sport je, u tom smislu, nepravedno tretiran - mišljenja je Petrović.

Komandant Štaba je poručio da će tokom predstojećeg vikenda, kada se obeležava Dan žena – 8. mart, biti pojačan rad inspekcijskih organa i apelovao na sugrađane da se suzdrže od okupljanja i proslave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!