ZA TRASU 1,1 MILION MARAKA: Počeli radovi na rekonstrukciji glavnog voda srbačkog vodovoda

O. NIKIČEVIĆ

06. 03. 2021. u 06:08

RADNICI KP "Vodovod" Srbac krenuli su u realizaciju dugo najavljivanog projekta rekonstrukcije glavnog voda gradskog vodovoda na trasi od izvorišta u Prijebljezima do naselja Povelič u kome se nalazi klanica "Perutnina Ptuj" Srbac, koja troši jednu petinu ukupne godišnje proizvodnje vode u ovoj opštini.

ЗА ТРАСУ 1,1 МИЛИОН МАРАКА: Почели радови на реконструкцији главног вода србачког водовода

Rukovodstvo Vodovoda obilazi trasu / Foto O. N.

Predračun radova za rekonstrukciju cevovoda u dužini od 2.766 metara iznosi 1,1 milion maraka.

Investitor je Opština Srbac, a Vlada RS je obezbedila sredstva za dugoročno snabdevanje građana i privrede Srpca pitkom vodom.

- Projekat je samo deo Plana kapitalnih investicija u opštini Srbac za 2021. u kome je pored ovog planirano još desetak kapitalnih projekata ukupne vrednosti od osam miliona maraka, što je u visini jednogodišnjeg budžeta opštine - kaže zamenik načelnika opštine Srbac Vladimir Gužvić.

Cevovod od Prijebljega do Poveliča star je 38 godina i bilo je, kako kažu, krajnje vreme za njegovu rekonstrukciju jer su cevi često pucale, a povećavali su se gubici vode na trasi.

- Zbog povremenih prekida vode u isporuci, negodovali su često potrošači, a bilo je i nepredviđenih troškova, jer zamena jedne cevi košta oko 10.000 KM ili u proseku godišnje više od 60.000 KM - kaže direktor "Vodovoda" Drago Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati