POŽAR U DERVENTSKOM NASELJU LUG: Uređujući dvorište, 86-godišnjak potpalio korov - planuo krov kuće! (FOTO)

N. ĐURIĆ

02. 03. 2021. u 13:35

SVE je u požaru derventskom naselju Lug počelo palenjem korova u dvorištu, odnosno takozvanog niskog rastinja, da bi se nošen vetrom plamen vinuo čak na sam krov porodične kuće Zdravka Blaškića, koja je spašena samo zahvaljujući brzoj intervenciji Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa.

ПОЖАР У ДЕРВЕНТСКОМ НАСЕЉУ ЛУГ: Уређујући двориште, 86-годишњак потпалио коров - плануо кров куће! (ФОТО)

Foto N.Đ.

Kako „Novosti“ saznaju, sreću je, nepovređen, imao i 86-godišnji D.Đ., koji je održavajući dvorište, u ponedeljak u 15,40, i potpalio rastinje.

- Po prijavi da je u mestu Lug došlo do požara, postupili su policijski službenici PS Derventa koji su utvrdili da je lice inicijala D.Đ. palilo nisko rastinje u dvorištu porodične kuće vlasništvo lica inicijala Z.B. čije dvorište i kuću održava, gde je usled jakog plamena došlo do zapaljenja dela krovne konstrukcije - saopšteno je danas  iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije su konstatovali da u požaru koji su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa povređenih nije bilo, dok je na krovu kuće, na crepu i krovnoj konstrukciji, nastala materijalna šteta.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz policije upozoravaju građane na poseban oprez pri paljenju korova i niskog rastinja, kako ne bi ugrozili živote i imovinu.

- Apelujemo na građane da to nipošto ne čine pri duvanju vetra, pogotovo blizu šume i objekata. Ukoliko se vatra otme kontroli neophodno je da se odmah obaveste vatrogasci-kaže, za „Novosti“, Dragana Kerkez portparolka Policijske uprave Doboj, uz crno podsećanje da „u prošloj godini nije bilo slučajeva, ali da su 2019. pri paljenju korova i niskog rastinja smrtno stradale čak četiri osobe“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri