ODRŽANA DRUGA KONSTITUTIVNA SEDNICA U NOVOM GORAŽDU: Sednicu napustila Mila Petković i odbornici SNSD i SDA

R.M.

25. 02. 2021. u 18:50

Skupštinska većina odbornika, overena potpisima sedam od 13 odbornika, Konstitutivnu sednicu SO Novo Goražde,održala je 22. januara, a ne 25. februara, kako ju je zakazao Predsednik SO iz starog saziva Ibrahim Drljević (SDA). Razmatrano je i usvojeno svih 38 tačaka Dnevnog reda, bez prisustva četiri odbornika SNSD i dva iz SDA, među kojima je i bivši predsednik Ibrahim Drljević.

ОДРЖАНА ДРУГА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА У НОВОМ ГОРАЖДУ: Седницу напустила Мила Петковић и одборници СНСД и СДА

Foto: R. Milović

Danas, 25.februara, a i po preporuci ministra za lokalnu samoupravu Senke Jujić, odbornici sa „Januarske konstititutivne sednice“ (bez prisustva odbornika SNSD i SDA), uredno su se odazvali pozivu od 13. Januara, sa potpisom Ibrahima Drljevića, gde su po drugi put, sada 25.februara, položili Zakletvu, zajedno sa četiri odbornicka SNSD i dva iz SDA, čime je Skupština i zvanično dobila legitimitet.

Da baš i ne bude sve „glatko“ do kraja,Sednicu su, nezadovoljni izborom Komisije za imenovanja, napustili odbornici SNSD i SDA predvođeni načelnikom Milom Petković (SNSD) u drugom mandatu.

To „Sedmoricu veličanstvenih“ ( dva iz SDS i po jednog iz US,Demosa, DNS,NDP i SDP) nije omelo da nastave rad Sednice, onako kako su je „odradili“ i 22.januara u „Fabrici žice“, jer im je bila zaključana Skupštinska sala.

- Ovim je danas završena igra „mačke i miša“, jer više ni Ministarka, ni bilo ko drugi neće moći da kaže da Skupština nije na nezakonit način Konstituisana- kaže za „Novosti“ Boris Gavrilović odbornik SDS.

U nastavku Sednice zapredsednika SO Novo Goražde, je opet, kao i 22.januara izabran Medin Džafović (SDP), a za sekretara Aleksandra Semiz.

Razrešen dužnosti je Arsenije Mirković zamenik načelnika. Ko će ga zameniti, zavisi od predloga koji će skupštinskoj većini ponuditi načelnica Mila Petković. Ostaće zabeleženo da se u Republici Srpskoj, osim u Novom Goraždu nisu održale „dve“ Konstitutivne sednice lokalnog parlamenta.

Zanimljivo je da nanas iz redova Opozicije nije izabran potpredsednik opštine, a da su dužnosti razrešeni bivši predsednik i potpredsednik Ibrahim Drljević i Fuad Mašić, oba članovi SDA) koji su status odbornika, dobili i na minulim novembarskim izborima, a u daljem radu će zajedno sa SNSD čini opoziciju u SO Novo Goražde.

Ostaje da se vidi, šta će se sve događati u danima pred nama, jer Opozicija i dalje tvrdi da je izvršeno „nasilje“ većine nad manjinom kod „Izbora“ Komisije za izbor i imenovanja, zbog čega su demonstrativno i napustili Konstitutivnu sednicu od 25. Februara 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024