TAMARA ZVICER BILA POD NADZOROM POLICIJE: Kriminalni klanovi bili pod kontrolom MUP od trenutka kada su ušli u Srpsku, tvrdi ministar

R. S.

19. 02. 2021. u 12:12

MINISTAR unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač poručio je da u Republici Srpskoj nema mesta za kriminalce iz okruženja ili bilo koje zemlje.

ТАМАРА ЗВИЦЕР БИЛА ПОД НАДЗОРОМ ПОЛИЦИЈЕ: Криминални кланови били под контролом МУП од тренутка када су ушли у Српску, тврди министар

Foto: Printskrin

Lukač je istakao da je MUP Republike Srpske dokazao da niko, pa ni pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova, ili bilo kojih drugih, nemaju mesta u Republici Srpskoj.

- Ako ih potražuju naši sudovi, ako već imaju neka krivična dela koja su unutar BiH da li uradili ili ih potražuju na bilo koji način po bilo kojoj snazi poternice, mi ćemo ih privesti i procesuirati kroz naše tužilaštvo i sudove, u suprotnom ćemo ih proterati kao strane državljane - rekao je Lukač u Banjaluci.

Foto D. Pozderović

On je podvukao da su kriminalni klanovi bili pod kontrolom MUP-a Srpske od trenutka kada su ušli u Srpsku, i to svakodnevno.

- U potpunosti su bili pod kontrolom i nisu imali šanse da naprave bilo kakvo kriminalno delo ako su već došli sa takvom namerom - istakao je ministar Lukač.

Pojasnio je da su, nakon utvrđivanja njihovih identiteta, kontaktirane policije u regionu kojima su poznati, te su proterani iz Republike Srpske.

Na pitanje novinara, da li je bilo aktivnosti MUP-a Republike Srpske po pitanju porodice Zvicer koja je boravila na Jahorini, Lukač je odgovorio da je Tamara Zvicer boravila na Jahorini sa nekoliko dece.

- Nisu bili ugroženi nijednog trenutka jer su od početka bili pod nadzorom policije Republike Srpske - naveo je Lukač.

On je objasnio da sva lica koja se pojave na teritoriji Republike Srpske, a imaju bilo kakvu kriminalnu prošlost ili eventualno rodbinsku vezu sa kriminalcima, istog trenutka budu stavljeni pod kontrolu domaćih službi.

MUP Republike Srpske 10. februara uhapsio je Cetinjane Milana Kršića, Filipa Roganovića i Bobana Sjekloću za koje se veruje da su bliski zloglasnom škaljarskom klanu. Kod njih nije pronađeno nikakvo oružje, ali su sutradan predati u nadležnost Službe sa strancima BiH i proterani su iz zemlje. U trenutku hapšenja za jednim od njih u sistemu je postojala poternica, za koju je utvrđeno da je povučena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)