INSPEKCIJA ZATVORILA GRADILIŠTA: Privremeno obustavljena izgradnja objekata na nekoliko lokacija u Bijeljini

V. M.

16. 02. 2021. u 16:33

ODELjENjE za inspekcijske poslove Gradske uprave Bijeljina izdalo je rešenja kojima se privremeno zabranjuje izvođenje daljih radova na višeporodičnim stambenim ili stambeno-poslovnim zdanjima na tri lokacije, kao i dva rešenja o nalaganju mera za otklanjanje nepravilnosti, zbog utvrđenog nepoštovanja zakonskih procedura prilikom izvođenja radova.

ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИЛА ГРАДИЛИШТА: Привремено обустављена изградња објеката на неколико локација у Бијељини

Foto: V. Mitrić

Izgradnja je privremeno obustavljena na gradilištima u ulicama Kolubarskoj, Kneginje Milice i Meše Selimovića, a u Mileševskoj i Ulici Srpske dobrovoljačke garde, rešenjem je naloženo otklanjanje nepravilnosti.

Na osnovu pritužbi sugrađana, gradonačelnik Ljubiša Petrović naložio je inspekcijskim organima da prekontrolišu sporna zdanja, nakon čega je ustanovljen niz nepravilnosti u pogledu nepoštovanja standarda i procedura prilikom gradnje.

Petrović je istakao da se u ovoj oblasti, konačno, mora da zavede red i uspostavi vladavina prava.

-Krajnje je vrijeme da se ova oblast stavi u pravne okvire. Sjestan sam da sam na ovaj način izazvao nezadovoljstvo i revolt kod pojedinih izvođača radova, od kojih su neki navikli na drugačije principe poslovanja. Međutim, odlučni smo da u urbanističko-građevinskoj jelatnosti uspostavimo red, tako što se zakon mora sprovoditi- poručio je gradonačelnik, pružajući podršku nadležnim inspektorima da savesno i odgovorno obavljaju svoj posao.

Čelnik Bijeljine kaže će Gradska uprava insistirati na transparentnom radu i da ne sm e biti privilegovanih i zaštićenih.

Uprkos neodgovornom ponašanju određenih investitora, na čijim objektima su utvrđene nepravilnosti pri izgradnji, Petrović ih je pozvao na saradnju, da se jave nadležnim gradskim odeljenjima, da bi se iznašla najpovoljnija rešenja, u interesu svih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!