SRPSKA U SRCU: Završen konkurs boračke organizacije iz Bijeljine, dodeljene nagrade đacima - najboljim autorima (FOTO)

V. MITRIĆ

12. 02. 2021. u 01:02

GRADSKA boračka organizacija Bijeljina održala je 14. put manifestaciju pod nazivom „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“, u okviru koje su đaci od petog do devetog razreda sa područja grada i bijeljinskog regiona nagrađeni za najbolje literarne i likovne radove.

СРПСКА У СРЦУ: Завршен конкурс борачке организације из Бијељине, додељене награде ђацима - најбољим ауторима (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Predsednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović izjavio je da je na konkurs stiglo 16 literarnih radova iz šest škola, odnosno 142 likovna rada iz devet osnovnih škola.

- Zahvaljujem nastavnicima koji su izdvojili vreme, predstavili učenicima konkurs, a na kraju izabrali najbolje radove – rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović poručio je da se“ kroz rečenice i slike koje su predstavili osnovci može zaključiti koliko je Republika Srpska lepa i velika“.

- Republika Srpska je nastala u teškom vremenu, a odbranili su je u borbi za opstanak mnogi sinovi i kćeri, očevi i majke i oni koji su u toj borbi dali živote. Zato poštujte i volite ono što su vam ostavili, budite uporni u vašim ciljevima, složni, međusobno se podržavajte i radujte ne samo svojim, nego i uspesima prijatelja, kolega, rođaka – naglasio je Petrović.

Prvo mesto za literarni rad pripalo je Sari Dragičević, učenici sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bijeljina, drugo mesto učenici šestog razreda Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika Katarini Pajić, dok je treća Milica Kačarević, učenica osmog razreda Osnovne škole „Petar Kočić“ Brodac.

U okviru likovnog konkursa, prvo mesto pripalo je Njegošu Đuričiću, učeniku šestog razreda Osnovne škole „Dvorovi“. Druga je Gordana Tadić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bijeljina, a treća učenica devetog razreda Osnovne škole „Petar Kočić“ Brodac, Nikolina Stević.

U okviru programa 14. manifestacije „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“ organizovana je i poseta Spomen-sobi poginulih boraca Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Svi nagrađeni, na osnovu dogovora koji je Gradska boračka organizacija Bijeljina postigla sa Javnim fondom dečje zaštite Republike Srpske, besplatno će letovati u Bečićima u okviru projekta „Socijalizacija dece Republike Srpske 2021“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu