SIMIĆ OPET PREDSEDNIK: Konstituisan lokalni parlament u Ugljeviku

V. Mitrić

28. 01. 2021. u 18:26

NA konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ugljevik izabrani su predsednik Đoko Simić, potpredsednik Dragan Đokić, vršilac dužnosti sekretara Skupštine Duško Vićić, zamenik načelnika Vanja Zekić i vršioci dužnosti načelnici opštinskih odeljenja.

СИМИЋ ОПЕТ ПРЕДСЕДНИК: Конституисан локални парламент у Угљевику

Foto: V. Mitrić

Skupštinsku većinu u novom sazivu čini koalicija SDS, PDP, NDP i SDA.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je izabran na prethodnim lokalnim izborima za šesti po redu mandat, čestitao je odbornicima na početku rada kao i izabranim funkcionerima.

- U prethodnom periodu unapredili smo sve segmente života u Ugljeviku, od infrastrukture do kulturnog razvoja - podsetio je Perić.

- U novom mandatu postoje planovi za dalji razvoj. Posebno ćemo se posvetiti pažnji  da održimo stanovništvo na ovom prostoru. Dodeljivaćemo stimulativna sredstva privredi i poljoprivredi, a nezaobilazni poslovi su i na unapređenju infrastrukture.

Govoreći o odnosu snaga pozicije i opozicije Perić je istakao da bi njegova želja bila da sve parlamentarne stranke učestvuju u lokalnoj vlasti na dobrobit stanovnika Ugljevika.

Foto: V. Mitrić

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da je skupštinska većina odraz izbornih rezultata na proteklim lokalnim izborima.

Simić je pozvao opozicione partije da se uključe u rad kroz parlament u izvršnu vlast opštine Ugljevik.

- Interes građana Ugljevika je da imamo dobru infrastrukturu, dobru privredu i poljoprivredu, kao i sve druge segmente života i u tom pravcu ćemo i delovati u budućem periodu - rekao je Simić, koji je bio na čelu lokalnog parlamenta i u prethodnom sazivu.

Foto: V. Mitrić

Odmah nakon konstitutivne jednice održana je i vanredna sjednica na kojoj je usvojen nacrt plana budžeta za ovu godinu u iznosu od 14.852.613 KM.

Lokalni parlament čine 23 odbornika, od kojih je devet odbornika SDS, šest SNSD, po dva Demosa i DNS, te po jedan odbornik NDP. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna