DODIK PORUČIO SARAJEVU: Na to nećemo pristati, ne verujemo u mogućnost da BiH opstane! (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2021. u 17:35

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je u Dejtonskom sporazumu i Ustavu rečeno da ono što nije izričito dato u nadležnost BiH pripada entitetima, te da Srpska neće prihvatiti inicijativu dela bošnjačkih političara za uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne situacije 112.

ДОДИК ПОРУЧИО САРАЈЕВУ: На то нећемо пристати, не верујемо у могућност да БиХ опстане! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dodik je rekao da je to novi pokušaj pokretanja pitanja novih prenosa nadležnosti na BiH.

- Dakle, nećemo se toga odreći i uvođenje jedinstvenog broja se neće desiti. To je naš broj, ima da bude naš i biće - rekao je u Banjaluci Dodik, koji je lider SNSD-a.

On je konstatovao da Srpska ne veruje u BiH, a pogotovo posle izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je Srbe nazvao lošim narodom.

- Ne verujemo u zajedništvo i mogućnost da BiH opstane. Dakle, ne želimo ništa da damo u nadležnost BiH i to je naš legitiman stav. Nemamo poverenja u suživot sa onima koji govore kao Bakir Izetbegović. Ja nikada nisam rekao da je neki narod loš. Mnogo puta sam govorio da su Bošnjaci dobar narod i da imam brojne prijatelje Bošnjake koji, nažalost, imaju neugodnosti zbog harange iz Sarajeva prema Srpskoj - rekao je Dodik.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnotrgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije pri Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je nedavno da srpski predstavnici neće podržati inicijativu za uvođenje jedinstvenog evropskog broja za hitne situacije 112, jer je to pokušaj pokretanja pitanja novih prenosa nadležnosti na BiH.

Komentarišući ovu inicijativu jednog broja bošnjačkih političara koja će se naći na narednoj sednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, Majkićeva je navela da se uvođenje broja 112 ponovo reciklira, ali da je pitanje zaštite i spasavanja u nadležnosti entiteta.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije