ZNANJA ZA PRAKSU: Obuka čelnika opština i gradova za vanredne situacije

V.Mitrić

24. 01. 2021. u 15:35

ЗНАЊА ЗА ПРАКСУ: Обука челника општина и градова за ванредне ситуације

Foto: V.Mitrić

GRADONAČELNIK Bijeljine LJubiša Petrović učestvovao je na obuci koju je organizovala Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, a čiji je cilj upoznavanje komandanata lokalnih kriznih štabova sa sistemom zaštite i spasavanja Republike Srpske.

Obuka je organizovana za gradonačelnike i načelnike opština Područnog odeljenja Bijeljina, koje obuhvata Bijeljinu, Zvornik, Srebrenicu, Ugljevik, Lopare, Šekoviće, Osmake, Vlasenicu, Miliće i Bratunac.

Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju u RUCZ Dragiša Tešanović bio je jedan od predavača na obuci i upoznao je učesnike sa procedurama traženja, pružanja i prihvata pomoći, kao i sa komunikacijom u vanrednim situacijama i odnosima sa medijima i građanima.

- Procenili smo da je vreme nakon nedavno održanih lokalnih izbora i imenovanja gradonačelnika i predsednika opština pravi trenutak da ih upoznamo sa njihovom ulogom i obavezama u lokalnim kriznim štabovima. Pokazaćemo im kako treba da formiraju svoje timove i sektore, kao i koje planske dokumente i procjene treba da donose – naglasio je Tešanović.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je istakao da je učešće u ovoj obuci važno za njega i Gradsku upravu.

- Svedoci smo da su krizne situacije neizbježne i da nas i najmanja nespremnost može skupo koštati. Nažalost, Bijeljina je to naučila iz svog iskustva. Nadam se da će ova obuka poboljšati naš rad i kapacitete da odgovorimo izazovima, a mi ćemo i u budućnosti činiti sve da zaštitimo naše građane i imovinu – kaže Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)