ZAHVALNOST ZA BORBU PROTIV KORONE: Medalje Republike Srpske domovima zdravlja

V. MITRIĆ

23. 01. 2021. u 22:00

ЗАХВАЛНОСТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Медаље Републике Српске домовима здравља

Foto: V. Mitrić

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je sve domove zdravlja u Srpskoj.

Medalja zasluga za narod za izuzetne zasluge u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije KOVID-19 dodeljena im je povodom Dana Republike Srpske. Među istanova koje su je dobili su i domovi zdravlja iz Ugljevika i Lopara.

Medalje na svečanosti u centru Vlade Republike Srpske uručio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Direktor Doma zdravlja Lopare, dr Želimir Nešković, zahvalio je svim zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi koji su dobitnici ovog vrednog priznanja i istakao da priznanje znači mnogo ali i da je podstrek za dalji rad u borbi protiv korona virusa.

- U opštini Lopare nije bilo zaraženih koronom do 1. jula prethodne godine, krajem novembra smo imali povećan broj zaraženih ovim opakim virusom, a već početkom ove godine situacija na području naše opštine je stabilna na zadovoljstvo svih nas - rekao je Nešković.

Predstavnik Doma zdravlja Ugljevik dr Dušan Ilić istakao je da je ovo veliko priznanje za sve zdravstvene radnike iz ove podmajevičke opštine koji su u protekloj godini dali nemerljiv doprinos u borbi protiv korona virusa.

- Svi zdravstveni radnici su u toj borbi žrtvovali svoje zdravlje ali i zdravlje svojih porodica, i priznanje je došlu zasluženo - rekao je Ilić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)